Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž Vesnice roku 2015 startuje, přihlášky do 30. dubna

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 03. 2015 12:26
  • Rozvoj

Sdílet článek

Již 21. ročník soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova byl slavnostně vyhlášen 10. března 2015 na Dnu malých obcí v Praze.

Do soutěže se mohou přihlásit obce vesnického charakteru, které mají maximálně 7 500 obyvatel a které mají zpracovaný vlastní strategický rozvojový dokument zabývající se rozvojem obce, program obnovy vesnice nebo program rozvoje svého územního obvodu. Organizace soutěže probíhá ve dvou kolech - krajské a celostátní. Všechny přihlášené obce jsou nejprve hodnoceny v krajském kole, do celostátního kola pak postupuje za každý kraj jedna obec, které byla udělena Zlatá stuha. Krajské kolo v Libereckém kraji garantuje resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova a jeho radní Vít Příkaský. V loňském roce zvítězila obec Rádlo na Jablonecku.

Do 30. dubna 2015 tedy mohou obce podávat přihlášky do soutěže (formulář přihlášky je na http://www.vesniceroku.cz/prihlaska/prihlaska -. Přihláška do soutěže, se všemi přílohami, musí být odeslána nejpozději do 30. dubna 2015 (to je poslední den, kdy může být přihláška doručena na MMR) na adresu Ministerstva pro místní rozvoj, na jméno Miroslava Tichá, tajemnice soutěže,  Ministerstvo pro místní rozvoj, Odbor rozvoje a strategie regionální politiky, Staroměstské náměstí č. 6, 110 15 Praha 1, mobil: +420 731 628 447, tel: +420 234 154 189, e-mail: Miroslava.Ticha@mmr.cz

I v letošním roce se vyhlašovatelé soutěže rozhodli pro uspořádání motivačního semináře pro potenciální účastníky soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova. Seminář má za cíl informovat zájemce o základní organizaci soutěže (termíny v rámci soutěže, krajské/celostátní kolo, oblasti hodnocení, udílená ocenění atd.). V rámci semináře proběhnou prezentace zástupců spolu/vyhlašovatelů, které zájemcům přiblíží, co vše je v rámci soutěže hodnoceno, na co vše se komise dívá, co hodnotí, ať už se to týká společenského a spolkového života, knihoven a informačních technologií, peče o zeleň a životní prostředí či spolupráci se zemědělci. Na semináři také vystoupí starostové/starostky obcí, které v rámci soutěže zaznamenali výrazné úspěchy a podělí se tak o své zkušenosti.

Seminář má primárně za cíl přiblížit soutěž zájemcům, starostům a starostkám.  Zúčastnit se za obec může kdokoli –  starostka,  starosta, knihovnice, ředitel školy, manažer mikroregionu či MASky, zastupitel, občan,……

 

Seminář se uskuteční ve třech obcích, ve střech krajích ČR, ve třech různých termínech:

13. března (pátek)        Obec Kateřinice, Zlínský kraj

20. března (pátek)        Obec Dolní Újezd, Pardubický kraj

24. března (úterý)         Obec Hájek, Karlovarský kraj 

Dle Vašeho zájmu si prosím vyberte jeden z nabízených termínů a svou účast potvrďte na

uvedené emailové adrese Miroslava.Ticha@mmr.cz .

Z kapacitních důvodů prosíme o nahlášení maximálně 2 zástupců za obec. Do předmětu emailu prosím uveďte místo zvoleného semináře. Např.: VR 2015 – seminář – Kateřinice

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky