Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Špatný stav mostu na státní silnici v Liberci omezil dopravu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 05. 2019 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Ředitelství silnic a dálnic ČR na základě prohlídky mostu omezilo za nájezdem ze silnice I/14 od Vratislavic nad Nisou na silnici I/35 směrem na Chrastavu délku připojovacího pruhu. K omezení také došlo před výjezdem do Košické ulice v Liberci. Důvodem je nedostatečná zatížitelnost mostu, který je ve špatném stavebním stavu. Správce silnice již připravuje projekt na jeho kompletní rekonstrukci, ke které by mělo dojít příští rok.

Velmi špatný stav mostu na hlavním silničním tahu silnice I/35 v Liberci omezil dopravu ze směru od Vratislavic nad Nisou a Turnova směrem k libereckému tunelu již začátkem dubna. Správce pozemní komunikace okamžitě omezil průjezdnost dopravy a řidiči mohli využít pouze připojovací pruh uprostřed mostu.

Podobnému omezení se nevyhnuly ani automobily projíždějící přes předcházející most v Doubské ulici a železniční trať u bývalého Baumaxu. „Rekonstrukce tohoto mostu by měla začít na konci příštího roku,“ vysvětlil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Na hlavním tahu na silnici I/35 před mimoúrovňovou křižovatkou se silnicí I/14 a za ní je na základě rozhodnutí mostmistra zákaz vjezdu vozidel s hmotností vyšší než 10 tun v rychlém jízdním pruhu.

Dalším opatřením z důvodu omezené šířky připojovacího pruhu ve směru od Vratislavic nad Nisou je snížení nejvyšší dovolené rychlosti ve směru od Turnova na 70 km/hod. Současně řidiči vozidel nad 7,5 tuny musí zvolit objízdnou trasu, která bude značena ke kruhovému objezdu u arény a dále ulicí Doubská a Čechova zpět na silnici I/35.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky