Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Starostové budou jednat na krajském setkání v Liberci o současných problémech měst a obcí

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 02. 2015 16:09

Sdílet článek

Dvě stovky starostů Libereckého příští týden projednají aktuální témata samosprávy. Krajská setkání 2015 pořádá Svaz měst a obcí České republiky. Uskuteční se v pondělí 16. února od  9 hodin v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci. Na tradiční akci nebudou chybět představitelé státní správy a hejtmani jednotlivých krajů. Loni se třinácti setkání zúčastnilo na 1 250 starostů.    

„Krajská setkání 2015 se zaměří na aktuální témata samospráv - od financí přes sociální oblast i zaměstnanost po životní prostředí,“ říká předseda Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek a dodává: „Představitelé samospráv se dozvědí, co důležité pro města a obce se chystá nejen v letošním roce včetně legislativních změn. Zazní také poslední informace o novém programovém období včetně výzev na dotace z Evropské unie. Nebudou chybět ani zprávy o vývoji a přínosu projektů, které ve spolupráci se samosprávami a pro ně realizuje Svaz.“

Program Krajských setkání 2015, které v Liberci zahájí v 9 hodin hejtman LK Martin Půta, čítá čtrnáct hlavních bodů. Například o tom, na co si dát pozor při správě obce, budou mluvit odborníci z Ministerstva vnitra, experti z Ministerstva financí zase upozorní na možné problémové oblasti týkající se hospodaření radnic. Zástupci Úřadu práce ČR představí spolupráci veřejné správy nejen při řešení nezaměstnanosti. Chybět nebudou ani prezentace o aktuální legislativě a službách Svazu. Další informace najdete na http://www.smocr.cz/cz/nase-akce/krajska-setkani/krajska-setkani-2015/krajska-setkani-2015.aspx.

Tisková konference, od 10.30  hod., KÚ LK, U Jezu, v Liberci, místnost 111).

Témata - jaké události čekají v roce 2015 Liberec a Liberecký kraj? Co města a obce na Liberecku čeká v oblasti dopravy, sociálních služeb či kultury? A jaké největší problémy má samospráva se současnou legislativou či čeho se obává v kontextu s připravovanými právními předpisy? Nejen o těchto a dalších otázkách budou starostové a další představitelé veřejné správy diskutovat během Krajského setkání v Libereckém kraji.

 

Podrobnosti se dozvíte na tiskové konferenci, která se uskuteční v pondělí 16. února 2015 na Krajském úřadě Libereckého kraje.

  • Co: Tisková konference na téma „Co trápí města a obce v Libereckém kraji“
  • Úloha krajských setkání
  • Aktuální témata měst a obcí
  • Pohled a zkušenosti Libereckého kraje
  • Otázky a odpovědi
  • Kdy: pondělí 16. února 2015, od 10.00 h
  • Kdo:  Dan Jiránek, předseda Svazu měst a obcí ČR, Tibor Batthyány, primátor města Liberec

Generálním partnerem Krajských setkání 2015 je Česká spořitelna. Partnery pak společnosti Asekol COLMEX, EKO-KOM, ELEKTROWIN, EmotionCar, Empemont, Neo-Neon CZ, NEPA a Wolters Kluwer.

O Svazu měst a obcí ČR:

Svaz měst a obcí České republiky je celostátní, dobrovolnou, nepolitickou a nevládní organizací, založenou jako zájmové sdružení právnických osob. Členy Svazu jsou obce a města. Svaz měst a obcí ČR je partnerem pro vládní i parlamentní politickou reprezentaci. Podílí se na přípravě a tvorbě návrhů legislativních i nelegislativních opatření v oblastech týkajících se kompetencí obcí a to jak na národní, tak evropské úrovni. Činnost Svazu je založena především na aktivitě starostů, primátorů a členů zastupitelstev obcí a měst, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům samosprávy. Svaz sdružuje téměř 2 600 měst a obcí a svými členy tak čítá více než 8 milionů obyvatel České republiky. Více na www.smocr.cz.

Pro další informace kontaktujte

Štěpánka Filipová

Mediální zastoupení

Svaz měst a obcí České republiky

5. května 1640/65, 140 21 Praha 4

mobil: +420 724 302 802

e-mail: filipova@smocr.cz

www.smocr.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky