Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Stavbě lůžkového hospice přeje počasí

17. 11. 2014

S průběhem výstavby lůžkového hospice se minulý týden v rámci jednoho z kontrolních dnů seznámil náměstek hejtmana LK Marek Pieter. V objektu bývalého kojeneckého ústavu v ulici U Sirotčince v Liberci se práce naplno rozběhly počátkem srpna letošního roku. Hotovo má být do konce června 2015.

„Rekonstrukcí v současné době prochází hlavní a administrativní budova včetně krovů a střechy. V hrubé stavbě jsou hotové dvě přístavby a postupně vzniká stacionář. Stavbě hospice, na které od pondělí do pátku pracuje asi padesát lidí a o víkendu třicet, přejí klimatické podmínky,“ informuje náměstek Marek Pieter s tím, že v současné době je prostavěno zhruba 20% celkového objemu. Zhotovitelská firma CL-EVANS s.r.o., se kterou za Liberecký kraj podepsal hejtman Martin Půta smlouvu 18. července 2014, přestavbu budovy provede za 93.897.821 Kč včetně DPH.

Nyní se také připravuje výběrové řízení na dodavatele vnitřního vybavení interiérů a lékařské technologie.

Výstavba lůžkového hospice zahrnuje rekonstrukci objektu bývalého sirotčince a realizaci 2 nových bočních přístaveb a stacionáře. V 1PP budou technické místnosti, umístění vzduchotechnické jednotky a ústřední vytápění. V 1NP vznikne ambulance, šatny personálu, recepce, přípravna jídel, sociální zázemí, garáž a technické místnosti. V 2NP bude vybudováno 14 pokojů s vlastním sociálním zázemím, sesterna s denní místností, čajová kuchyně a jídelna. K zadní části objektu je navržena nová přístavba stacionáře s venkovní terasou.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624