Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stavbou roku Libereckého kraje 2011 se stala stavba první etapy Multifunkčního návštěvního, kulturního a vzdělávacího zařízení ve Vratislavicích nad Nisou

Šírová Květa

  • 13. 09. 2011 13:27

Sdílet článek

Cenu Doc. Ing. arch. Hubáčka, Dr.h.c. za první místo ve veřejné soutěži Stavba roku 2011 Libereckého kraje si dnes odnesli zástupci Městského obvodu Vratislavice nad Nisou za projekt I. etapy Multifunkčního návštěvního, kulturního a vzdělávacího zařízení. Starostovi MO Vratislavice Lukáši Pohankovi a zpracovateli projektu Radku Novotnému cenu předal náměstek hejtmana LK Vít Příkaský (ČSSD).

„Liberecký kraj a partnerské organizace již posedmé vyhlásily veřejnou soutěž Stavba roku Libereckého kraje. Záměrem této populární soutěže je seznámení veřejnosti se současnými výsledky stavebních činností a architektonické tvorby v kraji,“ vysvětlil náměstek hejtmana Vít Příkaský.

Vedle absolutního vítěze byla vyhlášena ještě ocenění za druhé a třetí místo v soutěži Stavba roku LK 2011, Stavba roku Libereckého kraje JUNIOR 2011, Stavba roku Libereckého kraje – Cena Ing. Dr. Štěpána Ješe 2011 a Stavba roku Libereckého kraje – Cena sympatie občanů Libereckého kraje 2011.

Na druhém místě veřejné soutěže Stavba roku Libereckého kraje 2011 se umístila stavba Muzeum Českého ráje – Kamenářský dům a na třetím Revitalizace historického centra v Hrádku n. N. - Rekonstrukce Horního náměstí a navazujících ulic - Hrádek n. N.

Cenu za Stavbu roku Libereckého kraje JUNIOR si odnesl Vojtěch Feigl ze Střední průmyslové školy stavební v Liberci za projekt Konferenčního hotelu.

Cenu za Stavbu roku Libereckého kraje – Cena sympatie občanů Libereckého kraje 2011 převzal starosta Hrádku nad Nisou Martin Půta za stavbu Multifunkčního centra Trojzemí Hrádek n. N. (CZ) – Bogatynia (PL).

„O udělení Ceny sympatie občanů Libereckého kraje nerozhodovala odborná porota, jak v případě ostatních ocenění, nýbrž sami občané, a to prostřednictvím elektronického hlasování na webových stránkách soutěže nebo prostřednictvím tištěného kupónu v Měsíčníku Libereckého kraje či veřejném tisku,“ doplnil Příkaský. 

 

Výsledky 7. ročníku veřejné soutěže Stavba roku Libereckého kraje

Stavba roku Libereckého kraje 7. ročník – Cena Doc. Ing. arch. Hubáčka, Dr.h.c.

Oceněná stavba:   Vratislavice n. N. – Centrum, etapa I – Multifunkční návštěvní, kulturní a vzdělávací zařízení

Přihlašovatel:         Městský obvod Liberec – Vratislavice n. N.

Cenu přebírají:      Starosta městského obvodu Vratislavice nad Nisou pan Lukáš Pohanka, zástupce

městského obvodu Vratislavice nad Nisou pan Karel Podlipný a zpracovatel projektu Ing. Radek Novotný

Toto dílo porotu oslovilo svou funkčností a kombinací moderních prvků a pohledového betonu, také odvahou interiérového řešení. Stavba klade důraz na funkčnost s propracovanou celkovou koncepcí, která dovoluje stavbě využít i zajímavý vnější vzhled. Multifunkčnost budovy a vybavení umožňuje využití pro nejrůznější typy akcí.

 

Stavba roku Libereckého kraje 7. ročník – 2. místo

Oceněná stavba:   Muzeum Českého ráje – Kamenářský dům

Přihlašovatel:         Profes Projekt, s.r.o.

Cenu přebírají:      Členové projektového týmu společnosti Profesprojekt, s.r.o. Ing. Tomáš Hocke a zástupce ředitele Muzea Českého ráje v Turnově Dr. Jan Přostředník,

Stavba porotu zaujala použitím dobových stavebních technik a celkovým velmi povedeným exteriérem, který je kopií zničeného posledního dřevěného městského domu, který stával v Turnově na Havlíčkově náměstí. Využití objektu Muzeem Českého ráje odpovídá jeho architektonické hodnotě.

 

Stavba roku Libereckého kraje 7. ročník – 3. místo

Oceněná stavba:   Revitalizace historického centra v Hrádku n. N. - Rekonstrukce Horního

                            náměstí a navazujících ulic - Hrádek n. N.

Přihlašovatel:         Město Hrádek nad Nisou

Cenu přebírají:      Za přihlašovatele město Hrádek nad Nisou pan starosta Martin Půta, pan

                            místostarosta Josef Horinka a pan Vít Štrupl

Zdařilá rekonstrukce centra Hrádku nad Nisou porotu zaujala především citlivostí, s jakou se vyrovnala s archeologickými nálezy v lokalitě stavby, a to dokonce tak, že je nenásilně zapojila do výsledného díla. Celkově precizní rekonstrukce zaujme i obyčejné návštěvníky zajímavými detaily.

 

Stavba roku Libereckého kraje JUNIOR 2011

Oceněný projekt: Konferenční hotel

Autor:                   Vojtěch Feigl (Střední průmyslová škola stavební Liberec)

Cenu přebírají:      Vojtěch Feigl

Projekt nízkoenergetického konferenčního hotelu porotu zaujal propracovaností a myšlenkou vytápění tepelným čerpadlem. Projekt myslí i na doplňkové prostory jako parkovací místa, je zde propojení s exteriérem díky velké míře prosklení, několik druhů ubytování a zavedený bezbariérový přístup.

 

Stavba roku Libereckého kraje – Cena Ing. Dr. Štěpána Ješe 2011

Oceněná stavba:   Obchodně společenské centrum FORUM Liberec

Přihlašovatel:         SYNER, s.r.o.

Cenu přebírají:      zástupce společnosti SYNER, s.r.o. Ing. Luboš Váňa

Z nominovaných staveb 7. ročníku soutěže se z přihlášených významně odlišuje FORUM Liberec, a to nejen rozsahem, architektonickým vyjádřením a stavebně technickým zvládnutím finální dodávky. Rozmanitost stavebních konstrukcí při zabudování staré zástavby, statické konstrukční řešení se střídáním železobetonových a ocelových prvků, montáže skleněných fasádních prvků, vybudování energetického centra, klimatizace a eskalátorů a mnoha dalších oborů při dodržení hlediska trvale udržitelného stavění byly podkladem pro rozhodnutí hodnotitelské komise mimořádně ocenit tuto stavbu cenou Dr. Ješe.

 

Stavba roku Libereckého kraje – Cena sympatie občanů Libereckého kraje 2011

Oceněný projekt: Multifunkční centrum Trojzemí Hrádek n. N. (CZ) – Bogatynia (PL)

Přihlašovatel:         Regionální stavební, s.r.o.

Cenu přebírají:      Obchodní ředitel realizátora stavby – společnosti Regionální stavební s.r.o.

Ing. František Soukup, starosta města Hrádek nad Nisou pan Martin Půta

a Ing. arch. Ladislav David, architekt stavby

Stavba Multifunkční centrum Trojzemí Hrádek n. N. (CZ) – Bogatynia (PL) získala 105 hlasů z celkových 370 hlasů. Občané Libereckého kraje mohli hlasovat prostřednictvím kupónu v tisku nebo dát hlas svému favoritovi v internetovém hlasování po celou dobu letních prázdnin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky