Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stavební dopravní akce výstavby silnice Hrádek, Bogatynia, Heřmanice odstartovala

Šírová Květa

  • 29. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8363|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

U budovy bývalého hraničního přechodu v Hrádku n. N. poklepali na základní kámen náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp a starostové zúčastněných obcí a měst. „Účelem je rekonstrukce stávajících komunikací, které mají zprostředkovat bezpečné a nekonfliktní přivedení silniční a cyklistické dopravy od stávajícího hraničního přechodu po Žitavské ulici, Revoluční ulici a Václavské ulici až k mostnímu objektu přes řeku Nisu, kde bude úprava ukončena na levém předmostí,“ uvedl ředitel KSS Petr Erban. Podle něj v celé akci dojde k rekonstrukci povrchů vozovek k rekonstrukci a novostavbě chodníků, zřízení cyklostezek v zastavěné části města, rekonstrukci veřejného osvětlení, obnově aleje stromů v části Žitavské ulice a konstrukci inženýrských sítí. Akce je rozdělena do 3. částí – část A financuje Město Hrádek nad Nisou (21 791 140 Kč vč. DPH), – vítěz STRABAG, B – financuje KSS LK (767 800 vč. DPH), vítěz EUROVIA CS, C – financuje SVS – Severočeská vodárenská společnost (2 345 298 vč. DPH) – vítěz STRABAG. „Financování je zajištěno z operačního programu na podporu příhraniční spolupráce CÍL 3, kde jednotlivé strany si uhradí jen stanovený podíl z celkové ceny každé části, například 10% u části B, kde je správcem KSS LK. Liberecký kraj zaplatí za rekonstrukci křižovatek 77 tis. Kč, vč. DPH,“ uvedl náměstek hejtmana martin Sepp s tím, že hlavním partnerem akce je město Hrádek nad Nisou. KSS LK je na akci jako partner a spolupodílí se na úpravě křižovatek na obou předmostích u mostního objektu přes Nisu. Jedná se zejména o výstavbu nových středových ostrůvků a osazení nového dopravního značení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky