Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Studenti gastronomie a služeb se už těší na tělocvik na novém školním sportovním areálu

17. 09. 2014

Slavnostní otevření rekonstruovaného hřiště a tělocvičny Střední školy gastronomie a

služeb, Liberec, Dvorská, na Králově háji v Liberci se uskutečnilo 17. září.

Tradiční pásku přestřihli náměstek hejtmana LK Marek Pieter, radní Alena Losová a Ivana Hujerová, ředitel školy Zdeněk Šlaich a jednatel společnosti Tubeko sport Václav Tuček. Slavnostního otevření se zúčastnili také náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová, vedoucí odboru investic KÚ LK Vladimír Koudelka, jeho zástupkyně Vlasta Šormová, předseda školské rady Josef Honzejk a další vzácní hosté.

Otevření areálu financovaného z ROP NUTS II Severovýchod a realizovaného v letech 2013 - 2014. ve výši 19.144.900 Kč je podle ředitele obrovským krokem k posílení tělesné zdatnosti více než 700 set učňů a studentů školy. Parametry stadionu jsou v rámci vybavení libereckých  středních škol mimořádně kvalitní, takže hřiště budou vhodná i k pořádání nejrůznějších okresních a krajských středoškolských a učňovských přeborů ve volejbale, házené, lehké atletice, košíkové a třeba i tenisu.

Alena Losová připomněla, že v projektu šlo o tři akce najednou – rekonstrukci a přístavbu  tělocvičny  a rekonstrukci školního hřiště. Sportovní areál školního hřiště byl dlouhou dobu neudržovanou plochou bez využití.

„V rámci celkové rekonstrukce byl postaven nový 250 metrů dlouhý atletický ovál s bočním sektorem pro skok do dálky a vnitřními příčnými oplocenými hřišti pro míčové sporty. V jižním oblouku je sektor pro vrh koulí,“ popsala radní s tím, že nová sportovní plocha byla doplněna rekonstrukcí přírodní tribuny v jihozápadním svahu pod školními pavilony.

„Stadion má také umělé osvětlení, provozní doba pro veřejnost je totiž plánována od 15 hodin odpoledne do 20 hodin večer,“ prozradil ředitel školy.

V rámci hřiště byl ještě vybudován nový skladový objekt pro zázemí správce a celé hřiště oploceno.  

„V rámci úprav se také zvětšila posilovna, spojily se  sprchy a WC pro žáky a došlo k úpravě kabinetů.  Byla také opravena a zateplena fasáda a střecha a vyměněna okna,“ doplnil  Zděněk Šlaich, který připomněl, že původně Základní škola Aloisina výšina byla vybudována někdy v polovině šedesátých let minulého století.

„Po dokončení rekonstrukce objektu Centrum máme v plánu v příštím roce zateplit další budovy školy,“ doplnila Alena Losová.

Zhotovitelem unikátní stavby několika  hřišť s umělým povrchem, doskočištěm a vržištěm byla společnost  TUBEKO SPORT, s.r.o., Nové Strašecí, Rynholec 364.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588