Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Studenti liberecké SŠ gastronomie a služeb se vrátí do Centra Králův Háj již 1. září

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 08. 2014 17:29
  • Školství

Sdílet článek

Oprava havárie ve školní budově Centrum v Králově Háji, která vznikla protečením stavby při špatně odvedené práci při zateplování a výměně oken, pokračuje oproti předpokladu rychlejším tempem. Proto žáci Střední školy gastronomie a služeb v Liberci budou moci zahájit nový školní rok 1. září v rekonstruovaných učebnách.

„Firmě BREX pověřené dokončením zakázky se podařilo zkrátit původní termín dokončení rekonstrukce hlavních učeben pro praktickou výuku žáků o 14 dní, což je skvělá zpráva, protože nebude nijak významně ohrožen chod školy v začátku školního roku,“ pochválila firmu Alena Losová, radní pověřená vedením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti.

Společnost BREX, s. r. o. byla Libereckým krajem pověřená odstraněním havarijního stavu podle zadání veřejné zakázky „Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budovy Střední školy gastronomie a služeb, Dvorská, Liberec - odstranění havarijního stavu“. Její vypsání za nabídkovou cenu 9.765.338 Kč včetně DPH bylo reakcí na neschopnost dokončení původní zakázky na zateplení budovy a výměnu oken firmou IZ - Real, kterou provázely problémy se zpožďováním a kvalitou práce, což ve finále vedlo k ukončení smluvního vztahu. Havarijní stav byl zapříčiněn masivním promáčením budovy, které bylo zapříčiněno nedbalým zakrytím stavby při rekonstrukci, jež neodolalo letním prudkým dešťům. Vzniklou škodu na vybavení i dodatečné náklady na dokončení rekonstrukce bude Liberecký kraj vymáhat po firmě IZ - Real.

„Děkuji Libereckému kraji za rychlé řešení nastalé situace. Už od začátku září budou moci naši žáci využít komfort většiny učeben v nově zrekonstruované budově a stejně tak i renovovaného školního hřiště, které bude slavnostně otevřeno zhruba v polovině měsíce. Poškozené stroje jsou průběžně opravovány a jsem přesvědčen, že v říjnu pojede výuka již bez jakýchkoli omezení,“ doplňuje ředitel střední školy Zdeněk Šlaich.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky