Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Studenti umělecké průmyslovky z Kamenického Šenova zaujali doma i v cizině

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 12. 04. 2016 13:57
  • Školství

Sdílet článek

Studenti Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské (SUPŠS) Kamenický Šenov, jejímž zřizovatelem je Liberecký kraj, sbírají úspěchy ve výtvarných soutěžích a přehlídkách designu. Tři z nich nyní zaujali svými pracemi na významných přehlídkách na domácí půdě i v zahraničí.

„Jsme rádi, že vysoká úroveň umělecké a řemeslné práce našich studentů a pedagogů přináší výsledky. Úspěchy v roce oslav 160. výročí založení SUPŠS je pro školu dvojnásobnou radostí a zároveň motivací pro další studenty,“ říká Pavel Kopřiva, ředitel SUPŠS Kamenický Šenov.

Martin Jašontek, student 4. ročníku oddělení malování skla naší školy, získal 3. místo v celostátní přehlídce Studentský design 2016.  Jeho lehaný talíř "Otisk" vybrala porota mezi laureáty z velkého počtu přihlášených prací. Studentský design je celonárodní přehlídka prací studentů uměleckých škol sdružených v Asociaci uměleckých škol. Vystaveno bylo 180 prací, mezi kterými byly plakáty, loga a návrhy vizuálního stylu, autorské abecedy, knihy, ilustrace, komiksy a animace. Z oblasti 3D designu byly v expozici produkty ze skla, porcelánu, keramiky, móda, šperky, nábytek a interiérový design.
Zároveň je to soutěž autorů těch nejlepších prací, které vznikly na školách s výtvarným a uměleckořemeslným zaměřením v posledních dvou letech. Vítězové vybraní odbornou porotou se představí na Designbloku 2016 v Praze.

Jakub Janáček, absolvent brusičského oddělení, získal za svou vázu s geometrickým motivem cenu Slovenské výtvarné unie na mezinárodním festivalu designu středních uměleckých škol v Bratislavě. Junior Design Fest proběhl v galerii Umelka od 16. 3. do 3. 4. 2016 za účasti škol z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska a Rakouska.

Maturitní práce s názvem „Ocean“ od Nazerke Touletay, byla vybrána na prestižní mezinárodní přehlídku Talente  2016, kterou každoročně pořádá mnichovská obchodní a řemeslná komora. Porota, složená z uznávaných výtvarníků, vybírá práce mladých designérů z mnoha zemí Evropy a broušený set - váza a mísa z přejímaného skla se dostal do výběru prací a byl publikován v katalogu mezi díly z oboru skla. Katalog Talente je krásnou přehlídkou kvalitních prací, které vznikly na uměleckých školách nejen středoškolského stupně.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky