Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Švýcarští notáři jednali s Libereckým krajem a úřadem

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 06. 2011 16:11

Sdílet článek

 

V rámci projektu „Výměna zkušeností v oblasti veřejné správy, služeb občanům, a rozvoje venkova mezi kantonem St. Gallen a Libereckým krajem“ již proběhl první kontakt mezi českou a švýcarskou stranou.

Ve dnech 31. 5. – 3. 6. navštívila Liberecký kraj delegace notářů ze švýcarského St. Gallenu. Oficiálního uvítání v budově krajského úřadu se zhostili náměstek hejtmana Vít Příkaský, ředitel krajského úřadu René Havlík a vedoucí právního odboru KÚ LK Jiří Němec.

„Projekt je financován z Fondu partnerství v rámci Programu švýcarsko-české spolupráce a jeho hlavním cílem je výměna zkušeností mezi odborníky v celé řadě oblastí, mimo jiné i v oblasti notářství,“ uvedl náměstek hejtmana.

Hlavní náplní návštěvy byly podle něj odborné diskuse s českou stranou, kterou zastupovali JUDr. Škorpík, JUDr. Švarcová a Mgr. Křížová.

„Mezi projednávaná témata patřilo například srovnání notářských organizací v Čechách a ve Švýcarsku, dále problematika dědického práva, manželského majetku či mezinárodních dokumentů,“ doplnil ředitel úřadu.

V rámci své návštěvy se švýcarští hosté měli možnost podívat i na Katastrální úřad a nahlédnout do archivních dokumentů. Obě strany hodnotily diskuse jako velmi přínosné a zajímavé a vyjádřily přání vzájemný kontakt i nadále udržovat.

Kromě pracovní stránky pobytu byl pro notáře zajištěn i pestrý doprovodný program v podobě prohlídky horského hotelu Ještěd či návštěvy harrachovské sklárny a pivovaru.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky