Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tanec zvítězil nad věkem i neduhy

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 23. 09. 2015 12:48

Sdílet článek

Ve středu 23. 9. 2015 se v Domově důchodců Český Dub uskutečnila premiérová lekce taneční terapie pro seniory. Svůj ojedinělý projekt zde představil tanečník Petr Veleta, který mnoho let působil i jako režisér Národního divadla v Praze.

Jedinečnost terapie spočívá především v tom, že nevytváří žádné bariéry. Zapojit se může téměř každý, bez ohledu na svůj aktuální fyzický stav. „Není problém účast vozíčkářů, lidí pohybujících se prostřednictvím chodítka. Vše se dá zvládnout,“ uvedl Petr Veleta. Tato slova se ve středa zcela naplnila, po počátečním ostychu se do tance s chuti zapojili všichni přítomní – muži i ženy. Program tak mohl vyvrcholit závěrečným společným kankánem.

Do Českého Dubu přivedl Petra Veletu ohlas jeho vystoupení v dalších domovech seniorů. „Pana Veletu jsem viděl vystupovat před časem v Jablonci a velmi se mi jeho program líbil. Proto jsem byl rád, že se nám podařilo navázat spolupráci. Věřím, že na dnešní premiéru navážeme dalším pokračováním,“ řekl Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub.

Domov důchodců Český dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, ve dvou sociálních službách nabízí celkem sto míst.  

Zdroj: Domov důchodců Český Dub

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky