Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

TJ Sokol Ruprechtice po osmi letech azylu v sobotu slavnostně otevírá své travnaté fotbalové hřiště

05. 08. 2011

 

Slavnostní otevření fotbalového hřiště TJ Sokol Ruprechtice hřiště se uskuteční v sobotu 6. srpna v 10 hodin. Po předzápase žáků se v 11 hodin přijde oficiální uvedení hřiště do provozu a první výkop pro exhibiční utkání dospělého týmy se starou gardou. Součástí zápasu bude tombola o zajímavé ceny.

Od 13 do 15 hodin se zde koná Dětský den s atrakcemi, soutěžemi a diskotékou v areálu stadionu, od 20 hodin je na pořadu večerní zábava při živé hudbě.  Občerstvení nabídne restaurace Pirát i v přilehlých stáncích.

„Po osmi letech se vracíme domů. Krajské soutěže jsme museli takovou dlouhou dobu hrát v azylu na hřištích liberecké Technické univerzity  v Harcově nebo na umělém povrchu Slovanu Liberec U Nisy,“ prozradil za TJ Ruprechtice Miloslav Cihlář. 

Celkové náklady na proměnu hrací plochy ze škvárové na travnatou, na úpravy areálu a kabin a na nákup potřebného vybavení se podle něj vyšplhaly na bezmála 700 tis. Kč.

„Navíc jsme vložili do hřiště spoustu svých peněz a hlavně práce,“ dodal.

Projekt rekonstrukce a znovuotevření hřiště TJ Sokola Ruprechtice byl finančně podpořen ze sportovního fondu Města Liberec, z Grantového fondu Libereckého kraje a z programu Zelený trávník Českého svazu tělesné výchovy, ČMFS a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

„Dostali jsme od ČMFS 330 tisíc a od radnice 160 tisíc korun,“ prozradil Miloslav Cihlář.

Dalších cca  40.000 přidal Liberecký kraj.

„Po současném krachu Sazky, se snažíme podpořit činnost sportovních a tělovýchovných jednot.

Letos jsme například věnovali Krajskému sdružení ČSTV v našem kraji  částku jednoho miliónu korun, které poputují na činnost klubů a oddílů,“ řekl náměstek hejtmana Radek Cikl s tím, že kraj podpoří i Českou obec sokolskou, která v příštím roce oslaví 150.let od svého vzniku.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588