Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Třpytivá dovolená pod Ještědem! Takový bude Holiday World 2012 v Praze!

08. 02. 2012

 

Liberecký kraj se v únoru opět chystá vystavovat na jednom z největších tuzemských veletrhů cestovního ruchu v České republice – Holiday World Praha, který se uskuteční 9. – 12. února na výstavišti v Holešovicích.

Liberecký kraj se na holeršovickém výstavišti oblékne do skleněného pláště!

„Liberecký kraj hledal téma pro prezentaci v roce 2012 a našel. Je jím SKLO, BIŽUTERIE A PIVO. Regionální produkty a tradiční výroba je stále zajímavé téma a tradice, které v kraji máme, chceme Čechům připomínat a cizincům neustále představovat,“ uvedla náměstkyně hejtmana LK pro kulturu a cestovní ruch Lidie Vajnerová (SOS),

Jizerky, Český ráj, Krkonoše, Máchovo jezero a další krásy Libereckého kraje už podle ní snad všichni znají.

„Proto jsme se rozhodli jít cestou trochu netradiční a „vážné“ téma skla a bižuterie trochu odlehčit tématem piva. Vždyť i to přece nejlépe chutná ze skla. Věděli jste, že na území Libereckého kraje a jeho turistických regionů je 11 pivovarů? Že v příštím roce oslaví nejstarší sklárna v České republice 300 let od založení? A že tato sklárna je v Harrachově? To chceme našim návštěvníkům ukázat a představit,“ prozradila náměstkyně hejtmana s tím, že veškerá propagace bude tedy zaměřena na toto téma – zejména veletržní stánek, kde bude možné naše regionální pivo ochutnat či si navléknout korálky z Jablonce nad Nisou nebo se pokochat jejich výrobou.

Pro návštěvníky je rovněž připravena nová mapu pivovarů a brožura putování za sklářským zážitkem, ve spolupráci se Svazem výrobců skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou chystá módní přehlídky či soutěže s výhrou víkendových voucherů. Bude toho hodně a návštěvníci stánku Libereckého kraje se mají na co těšit.

„Stánek oživíme figurkami Rudy Pivrnce, který „bydlí“ v Libereckém kraji a lepší prezentaci si vybrat nemohl. Pro návštěvníky je připravena i autogramiáda jeho autora – Petra Urbana či vědomostní a poznávací soutěže,“ připomněla Lidie Vajnerová.

K tomu zástupci turistických regionů Českolipska, Českého ráje a Jizerských hor pomohou zájemcům při plánování aktivní, poznávací či relaxační dovolené v  regionu. Kromě výše zmíněných nových propagačních materiálů se mohou všichni těšit na nový katalog kempů, zimní mapu běžeckého a sjezdového lyžování či brožuru a mapu Rozhleden v Euroregionu Nisa, která vznikla ve spolupráci s TTG Neisseland.  Nově je připravena i mapa muzeí v Libereckém kraji.

Tímto ale nekončí – mění se turistický webový  portál!

Během prosincových měsíců byl spuštěn turistický portál cestovního ruchu www.liberecky-kraj.cz v novém kabátě. Nová multimediální prezentace představuje 3D logo, interaktivní mapu, virtuální fotografie či úložnou schránku, kam si může každý své výlety naplánovat a nafotit a poslat je známým, které chce na výlet pozvat. Návštěvníci si to vyzkouší právě na  stánku Libereckého kraje.

 „Přijďte si na stánek Libereckého kraje VH 720 naplánovat  svoji letošní dovolenou. Vše se bude konat pod heslem „Liberecký kraj - křehká krása, vybroušená chuť“…,“zve náměstkyně hejtmana LK.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588