Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turnovská pokladna Českých drah zůstane zachována i další rok

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 10. 2021 10:44
  • Doprava

Sdílet článek

České dráhy se rozhodly uzavřít svoji pokladnu na nádraží v Turnově. Cestující s tím nesouhlasili a podepsali proti tomu petici. Liberecký kraj chce pro ně stávající komfort zachovat, a proto objedná provoz pokladní přepážky Českých drah i na další rok.

„Hlavní příčina problémů s turnovskou pokladnou se nachází jinde. České dráhy jako jediný dopravce v regionu nedaly souhlas ke vzájemnému uznávání jízdenek s ostatními provozovateli. V praxi to znamená, že společnost ARRIVA vlaky nemůže prodávat produkty Českých drah. Pokud by se jejich pokladna v Turnově zrušila, cestující by přišli o svůj komfort. Chápu tedy jejich rozhořčení. Liberecký kraj nyní objedná provoz pokladny i na další rok, a to v rámci smlouvy s Královéhradeckým krajem,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy.

Objednávka stávajícího rozsahu provozu pokladní přepážky Českých drah v Turnově bude platná na období jízdního řádu 2021/2022. „Během této doby začneme s Českými drahami jednat o tom, aby přistoupily na požadavek uznávání jízdních dokladů tak, jak to již učinili ostatní dopravci,“ vysvětlil hejtman Martin Půta.  

Liberecký kraj se však již několik let snaží přesvědčovat cestující, aby nakupovali jízdenky přímo ve vlaku u průvodčího, který je v tarifu IDOL bez přirážky. Pasažéři tak ve stanici nemusí hledat pokladnu, mohou jít přímo do vlaku, posadit se na vybrané místo a po příchodu průvodčího požádat o svůj lístek.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky