Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Týden bezpečnosti v LK začal na Dětském dopravním hřišti a potrvá do 6. dubna

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 04. 2012 17:15

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana Libereckého kraje Martin Sepp zahájil v sobotu letní sezónu resortu dopravy setkáním s dětmi a rodiči na libereckém Dětském dopravním hřišti.

Přes nepřízeň počasí se na akci Start do letní sezóny, kterou provázela herečka Miluše Bittnerová, sešlo na sto dětí z dětských domovů, dále rodiče s dětmi, a dokonce i  několik seniorů.

Zejména děti se bavily při ukázkách výcviku psovodů, biketrialového show Martina Šimůnka, vystoupeních skupiny Hip Hop X Dance a poté zpěváka Bena Cristovao s tanečníky, a také na autogramiádě Bílého Tygra hokejisty Kajínka.

Hlavně však v průběhu tříhodinové akce absolvovali malí i větší účastníci soutěž na jednotlivých stanovištích, aby se mohli zúčastnit losování o zajímavé ceny. Martin Sepp a zástupkyně ředitele Domova důchodců ve Velkých Hamrech Lenka Kadlecová (oba ČSSD) pak vylosovali tři šťastlivce – Vojtěcha Černého, žáka 3. třídy ZŠ Broumovská v Liberci, který si odnesl hlavní cenu - mimo jiné cyklistickou přilbu. Další ceny dostali Matěj Pavelka ze ZŠ Vrchlického a Petr Baloun.

 „Malí i velcí návštěvníci se letos poprvé mohli podívat, co se nám za rok od doby, kdy Liberecký kraj koupil Dětské dopravní hřiště do svého vlastnictví, podařilo udělat. Jsou zde například  z  větší části zrekonstruovány učebny vybavené moderními pomůckami. Vybudovali jsme také zázemí pro personál, sklady pro kola a další vybavení a kuchyňku, aby zde mohli rodiče s dětmi pohodlně trávit volný čas. Pro děti jsme za účelem výuky pořídili nová kola, koloběžky i šlapací autíčka, a tak Dětské dopravní hřiště nyní disponuje dostatečným zázemím pro realizaci dopravně bezpečnostních programů,“ řekl radní. 

OTEVÍRACÍ DOBA  DOPRAVNÍHO HŘIŠTĚ PRO VEŘEJNOST OD DUBNA 2012

DDH, Lužická 147/2L, Liberec (u fotbalového stadionu U Nisy)

 PO - PÁ 13,00 – 18,00 SO, NE 10,00 – 18,30

Týden bezpečnosti v Libereckém kraji pokračuje od pondělí akcí "Dopravní výchova v rodině"

Poté od 2. 4. 2012 - 6. 4. 2012 se konají každý den od 14 do 16 hodin semináře pro rodiče s dopravní tématikou: cesta autem, bezpečné chování chodce, bezpečné chování na in-line bruslích, vidět a být viděn, co cyklista a další.

Semináře pro rodiče:

Na začátku každého semináře po přivítání s návštěvníky DDH, následuje seznámení s Týmem silniční bezpečnosti a aktivitami na DDH a proběhne evokace problému hlavního tématu odpoledne za pomoci prezentace vybraných statistik. Po uvedení do problematiky následuje konzultační prezentace. Rodiče tak budou mít možnost nejen vyslechnout si fakta a informace k tématu, ale zároveň se podílet na průběhu prezentací. Semináře jsou tematický řazené, ovšem dotazy k ostatním tématům budou zodpovězené.

Hravé a poučné odpoledne pro děti:

Během odpoledne si děti budou moci vybrat z aktivit na DDH. Aktivity budou probíhat ve venkovních prostorách DDH, kde jako cyklisté mohou pod odborným vedením Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje pilovat své dovednosti a znalosti pohybu na pozemních komunikacích. Další aktivita bude pro děti připravena v učebně se zařízením Aktiv board, kde si interaktivní formou pomocí programu Škoda hrou procvičí a prohloubí své znalosti z bezpečnosti silničního provozu.

Společné aktivity:

Jedna ze společných aktivit je na stanovišti bezpečného poutání a zádržných systémů. Toto stanoviště je informačního i praktického charakteru. Rodiče si ověří a případně doplní informace týkající se zádržných systémů a zároveň si zde mohou vyzkoušet připoutat své potomky do autosedaček s odbornou konzultací Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje.

Následuje aktivita Základů první pomoci pod vedením Libereckého Záchranného týmu Českého červeného kříže, kde si účastníci mohou vyzkoušet své znalosti z poskytování první pomoci v praxi. Vzhledem k časové náročnosti této části semináře, se předpokládá neudržení pozornosti dětí po celou dobu přednášky, a tak děti mohou opět využít prostor DDH ke zdokonalení svých dovedností a znalostí pohybu v dopravním prostředí.

Před úplným zakončením semináře budou moci rodiče společně s dětmi využít workshop v učebně Smart board, kde pro ně budou přichystané reflexní folie, ze kterých si budou moci vyrobit vlastní reflexní ozdoby na oblečení a doplňky oblečení.

V průběhu celého dne budou děti za správné řešení úkolů odměňovány drobnými a reflexními předměty.  Během celého odpoledne bude pro účastníky připravené občerstvení.

Více viz: www.bezpecnenasilnicich.cz

Namaluj obrázek dopravního hřiště a vyhraj zajímavé ceny!

„NAMALUJ DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ“ Namaluj pro pana Kužela dopravní hřiště a vyhraj zajímavé ceny! Obrázky přineste přímo na dopravní hřiště, Lužická 147/2 , 460 01 Liberec I - Staré Město. Uzavírka soutěže bude 5. května 2012.

Vyhlášení vítězů se uskuteční 12. května ve 14 hod. na Dětském dopravním hřišti Liberec, na kdy pro vás Liberecký kraj připravuje "Den s Městskou policií".

Sledujte: www.pankuzel.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky