Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tým silniční bezpečnosti Libereckého kraje dnes v OC Nisa spouští akci Zimní výbava - Jste připraveni?

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 10. 2011 17:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Tým silniční bezpečnosti Libereckého kraje dnes v 16 hodin v OC Nisa zahajuje akci "Zimní výbava - Jste připraveni?". Cílem je seznámit návštěvníky se změnou v zákoně o provozu na pozemních komunikacích, konkrétně s povinností používání zimních pneumatik od 1. listopadu 2011.

Touto akcí bychom rádi, s ohledem na nadcházející zimní sezónu, informovali a upozornili řidiče, že se od 1. listopadu do 31. března zavádí povinné používání zimních pneumatik na všech druzích pozemních komunikací. Už se nebudeme setkávat se značkou povinná zimní výbava,“ uvedl k akci Týmu silniční bezpečnosti LK Martin Sepp, náměstek hejtmana LK  pro dopravu.

 

Prezentace na toto téma se konají ve dvou víkendech a to

21. 10. - 22. 10. 2011

28. 10. - 29. 10. 2011

v prostorách OC Nisa vždy v pátek od 16:00 do 20:00 hodin a v sobotu od 10:00 do 18:00 hodin.

 

Partnerem akce je pneuservis ContiTrade Services s.r.o., jehož zástupci lidem odborně představí rozdíly mezi letními a zimními pneumatikami a jak se jednotlivé pneumatiky za určitých podmínek chovají.

 

Dále je programu zařazena i prezentace na zádržné systémy "škola poutání", kde bude Tým silniční bezpečnosti Libereckého kraje případným zájemcům vysvětlovat jak vybrat vhodnou autosedačku a správně ji připevnit a jak se správně připoutat ve voze.

 

V rámci těchto akcí se od 21. 10. do 5. 11. 2011 v pasáži OC Nisa koná výstava "Stop smrtelným nehodám". Tato výstava demonstruje dopravní nehodovost v našem kraji, a to na konkrétních nehodách se smrtelnými následky v loňském roce. Jejím cílem je seznámit návštěvníky s možným nebezpečím na silnicích.

 

Zpracoval:

Ing. Jan Polák,

Koordinátor bezpečnosti silničního provozu

Liberecký kraj

email:  jan.polak@bezpecnenasilnicich.cz

mob..  776 844 388

tel.:      480 002 472

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky