Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

U krajského úřadu shořel automobil a vybuchla tlaková láhev

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 05. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6454|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Náchodská ulice v Liberci, která sousedí s budovou Krajského úřadu v Liberci, zažila další dramatické chvíle. Dnes před půl druhou odpoledne zde začal hořet montážní vůz novoborské společnosti, která pracovala na stavbě vozovky.

Podle svědků se nejprve se vyvalil hustý dým, pracovníci sotva stačili uprchnout od vozidla, když následoval nejprve slabší rána a o několik málo minut později výbuch, zřejmě acetylenové nebo propan butanové lahve,“ uvedl  tiskový mluvčí LK Jiří Langer s tím, že létající střepiny poté zapálily střechu výměníku, která je osázena okrasnými dřevinami.

„Nikomu ze zaměstnanců úřadu, kromě leknutí,  se nic nestalo. Po výbuchu byli vyzváni, aby opustili prostor oken směřujících k požáru, neboť na korbě vozu byly ještě další tlakové lahve,“ dodal.

V průběhu dvou měsíců už je to již druhá havárie v blízkosti budovy KÚLK související s výstavbou komunikace v Náchodské ulici.. Dne 13. března zde totiž došlo k havárii vodovodního řádu. Prudký proud vody tehdy vyhloubil ve svahu dvoumetrový koridor a bahno a voda zaplavily parkoviště Krajského úřadu Libereckého kraje  v liberecké ulici U jezu.

„Liberecký kraj uplatňuje škodu ve výši 25 tisíc korun za zahradnické práce a 29 tisíc korun za vyčištění záchytné jímky. Navíc škoda na zaplavených vozidlech dosáhla výše 27 tisíc korun,“ vypočítal mluvčí s tím, že krajský úřad bude tentokrát zřejmě uplatňovat nárok na odškodnění poničené střechy výměníku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky