Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Učitelé získali osvědčení od společnosti EKO-KOM

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 10. 2011 13:46

Sdílet článek

 

V sídle Libereckého kraje převzalo v závěru minulého týdne po absolvování semináře „Intenzifikace tříděného sběru na území Libereckého kraje“ celkem 22 pedagogů osvědčení o absolvování vzdělávacího programu společnosti EKO-KOM, a. s. pořádaného v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků

„V rámci tohoto společného projektu Libereckého kraje a společnosti EKO-KOM a.s. s názvem „Intenzifikace tříděného sběru na území Libereckého kraje“ byl kladen velký důraz na vzdělávání jednotlivých cílových skupin. Jedná se například o samosprávy měst a obcí, školáky, studenty, ale také pedagogy. A právě seminář o odpadech pro pedagogy mateřských, základních a středních škol Libereckého kraje byl ukončen předáním certifikací,“ uvedl  Martin Lochovský ze společnosti EKO- KOM, který  seminář připravil

Výuka se skládala ze dvou částí - teoretické a praktické.

V první části se Martin Lochovský, a.s. věnoval především rozvoji systému třídění odpadů v kraji, vzdělávacímu programu společnosti EKO-KOM a odpovídal na dotazy pedagogů, například ohledně spalovny v Liberci.

Praktická část pak byla věnována exkurzi na třídící linku a sběrný dvůr společnosti ASA Liberec. Na třídící lince se pedagogům věnoval ředitel společnosti ASA Liberec pan Petr Grof., který je seznámil s tříděním plastů v praxi. Nechyběla ani prohlídka sběrného dvoru, kde pedagogy zajímal především sběr stavebních sutí. Na závěr obdrželi učitelé řadu propagačních materiálů vhodných pro  výuku svých žáků.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky