Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Úspěšné pokračování projektu NadoTECH ve Frýdlantě

Šírová Květa

  • 05. 06. 2012 13:09

Sdílet článek

Další akce projektu Nadotech se v pondělí konala ve Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantě. Již po čtvrté měli žáci vybraných škol Libereckého kraje možnost seznámit se blíže s technickými obory, které se v našem regionu vyučují a do kterých se tím pádem v budoucnosti mohou v případě, že je zaujmou, přihlásit.

„Přeji vám dobrou zábavu při soutěžení a doufám, že si z dnešní akce odnesete povědomí o tom, že existují různé druhy škol, na kterých je možné se dobře připravit na pracovní část života. Naši zemi živí a budou živit také lidé, kteří pracují rukama a není to žádná ostuda.“ přivítal děti, které opět přivezly autobusy z různých koutů Libereckého kraje, náměstek hejtmana Radek Cikl (ČSSD).

V dopoledních hodinách si žáci prohlédli část školy ve Frýdlantu – například si vyzkoušeli tvarování koláčků, vázání jitrnic z praxe kuchařů a pekařů či si mohli zkusit, jak je náročné řezání dlažby či stavění stěny YTONG. Druhá polovina dětí zahájila své poznávání praxe v Hejnicích, kde se jim dostalo všeobecných informací o škole, studiu a oborech, viděli, jak se váží květiny a prohlédly si strojní dílnu na obrábění dřeva.

Roadshow se tentokrát konala na frýdlantském náměstí T. G. Masaryka pod zamračeným nebem. Ani to však nezkazilo dobrou náladu a hlavně nadšení dětí účastnit se připravených soutěží v aranžování květin, zdobení perníčků a ručním dojení skotu či dalších disciplínách.

Nabídka oborů frýdlantské školy je pestrá, od oborů zaměřených na technické vzdělávání, lesnictví, ekologii přes potravinářství a služby až po sociální činnost.

Další pokračování projektu NADOTECH se uskuteční 16. června v Semilech.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky