Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Už ani kapku. Již brzy odstartuje osvětová kampaň Suchej únor 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 01. 2022 15:53
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Ochutnat střízlivost a vyzkoušet si, jak velkou roli hraje pití alkoholu v jejich životech, si mohou lidé vyzkoušet během tradiční výzvy Suchej únor, jejíž desátý ročník začíná v úterý 1. února. Osvětová kampaň pomáhá veřejnosti prověřit její vztah k alkoholu a změnit zaběhlé návyky. Důvodem je nadměrná spotřeba alkoholu v České republice. Tam pije rizikově více než 1.000.000 lidí. Loni se podle průzkumů zúčastnilo Suchého února přes 10 % dospělé populace. Ročník 2022 přináší jako obvykle řadu novinek. Jednou z nich je průvodce světem alkoholu pro „nezávislé české firmy” nebo data o pozitivním dopadu na 53 % účastníků kampaně.

„Alkohol se, bohužel, stává součástí našich životů ve větší míře, než je žádoucí – obzvláště v této nelehké době, která tomu vyloženě nahrává. Nenechme se jím ovládat, přátelé! Každý den, kdy se lépe staráme o své zdraví, se počítá,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Více informací ke kampani nalzenete zde: https://suchejunor.cz/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky