Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Heřmanicích si lidé připomenou pětileté výročí od ničivých povodní v Libereckém kraji

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 04. 08. 2015 16:10

Sdílet článek

Pět let od ničivých povodní v Libereckém kraji se zástupci obcí, měst, záchranných složek, dobrovolníků i široká veřejnost setkají v sobotu 8. srpna v Heřmanicích na Frýdlantsku. Společně se sejdou na akci „Heřmanice v proměnách času aneb jak města a obce povstaly z bahna“. Na bleskové povodně přijedou vzpomínat spolu s ostatními i hejtman Libereckého kraje Martin Půta, náměstek Josef Jadrný a radní Alena Losová a Vladimír Mastník. U příležitosti akce bude mimo jiné odhalen pomník oběti povodně v Heřmanicích.

Program začne v pravé poledne, kdy se sejdou účastníci u kulturního domu v Heřmanicích. V 12:30 hodin vyrazí na cestu obcí průvod zástupců vyplavených obcí a hasičských sborů s prapory a vlajkami. Za doprovodu hudby dojdou až na místo, kde bude odhalen pomník oběti povodně v Heřmanicích. Poté se průvod přesune do areálu slavností, na prostranství za hasičskou zbrojnicí, kde začne další program v 13:30 hodin.

Heřmanice v proměnách času připomenou také 640 let od první písemné zmínky o obci Heřmanice, výročí 135 let založení SDH Heřmanice, výročí 115 let zprovoznění úzkorozchodné tratě Frýdlant – Žitava, výročí 45 let TJ Sokol Heřmanice a výročí 5 let od bleskové povodně v obcích a městech Libereckého kraje.

Osobní zkušenosti s velkou vodou při povodních v roce 2010 připomenou od 13:30 hodin starostové a další lidé z postižených měst a obcí.

Program akce potrvá až do 23:00 hodin, kdy jej zakončí ohňostroj. V průběhu odpoledne zahrají cimbálová muzika Fjertúšek, dechová hudba Valdštejnka či country kapela Heřmánek. Návštěvníky čeká i největší hasičské auto v republice jako nafukovací skluzavka pro děti i dospělé, parková železnice, uvidí i výstavy „Voda blízko nás“ a „Heřmanice v proměnách času“.      

Vstupné je zdarma. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky