Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V iQLANDII se bude jednat o možnostech čerpání evropských peněz pro inovaci a výzkum

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 02. 2015 14:46
  • Rozvoj

Sdílet článek

Další setkání významných aktérů podnikatelského a inovačního prostředí Libereckého kraje se uskuteční 6. března od 9 hodin v iQLANDII v Liberci. Opět se sejdou zástupci firem, výzkumných organizací, Technické univerzity v Liberci a veřejné správy.

Za Liberecký kraj se jednání zúčastní radní LK Vít Příkaský, pověřený vedením resortu regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

„Budeme jednat o způsobu, jak uvést v život tzv. Strategii inteligentní specializace (tzv. RIS3), tedy dokument, který je jedním ze základních předpokladů pro čerpání finančních prostředků z Evropské unie v programovém období 2014-2020 pro oblast výzkumu, vývoje a inovací,“ řekl radní.

Regionální příloha tohoto dokumentu byla podle něj zpracována a schválena zastupitelstvem kraje v loňském roce a identifikovala strojírenství, optiku, sklářství, sanační a separační technologie, textil, nanomateriály, výrobu komponentů pro dopravní zařízení a vývoj a výrobu progresivních kovových a kompozitních materiálů a technologií jako obory, které mají v Libereckém kraji nejen tradici, ale mají také potenciál pro úspěch v náročném mezinárodním prostředí.

„Hlavním smyslem těchto setkání je identifikace problémů regionu v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Chceme stále mít přehled o možnostech rozvoje inovačního potenciálu našeho kraje bez ohledu na obor. Strategie inteligentní specializace (RIS 3), přestože zní pravděpodobně poněkud futurologicky, popisuje v podstatě specifika kraje včetně konkrétních podmínek a potřeb v oblasti výzkumného, vývojového a inovačního potenciálu,“ zdůraznil Vít Příkaský.

Více informací o Strategii inteligentní specializace jsou k dispozici na odkazu:

http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page1874/rozvojove-dokumenty-strategie-rozvoje-lk-a-program-rozvoje-lk/strategie-inteligentni-specializace-ris3

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky