Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V jabloneckém domově důchodců finišuje rekonstrukce výtahů

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 23. 06. 2020 15:50
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

 

Nových moderních výtahů se dočkali senioři z Domova důchodců Jablonecké Paseky, příspěvkové organizace Libereckého kraje. Rekonstrukcí prochází všech pět zdviží najednou. Čtyři z nich už jsou hotové. Modernizace posledního, pátého výtahu, bude hotová v polovině července.

Původní zdviže, sloužící řadu let, již nevyhovovaly současným technickým a bezpečnostním požadavkům. Jejich výměnou a zejména kompletní obnovou technologie se zvýší nejen kvalita přepravy osob, ale především bezpečnost pohybu seniorů.

„Tři z pěti výtahů jsou navíc evakuační. Vejde se do nich víc osob a až několik invalidních vozíků,“ uvedl ředitel domova Jan Sembdner. „Jsme rádi, že v tomto roce náš zřizovatel investuje nemalé finanční prostředky nejen do revitalizace výtahů, ale také do dalších projektů našeho pobytového zařízení pro seniory.“

Stavební práce začaly v polovině března. Provádí je společnost VHL s. r. o. se sídlem v Praze. Cena rekonstrukce všech pěti výtahů přesahuje částku 5,6 milionu korun bez DPH a ze svého rozpočtu ji hradí Liberecký kraj.

„Nové výtahy jsem už viděl. Povedly se. Věřím, že senioři i personál domova a návštěvníci budou s nimi spokojení. Rekonstrukce zvýší pohodlí uživatelů domova a zrychlí jejich přepravu,“ zdůraznil náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda. „Jsem rád, že jsme v rozpočtu kraje našli na rekonstrukci potřebné peníze a věřím, že výtahy budou bez zásadnějších oprav sloužit ke spokojenosti všech mnoho let.“

Domov důchodců Jablonecké Paseky provozuje dvě sociální služby: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem. Kapacita obou pobytových služeb dohromady je téměř 100 lůžek. Nyní se domov stará o 95 seniorů.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky