Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V kraji je opravena více než polovina povodňových mostů

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 10. 2012 17:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Práce na odstraňování povodňových škod a další rekonstrukce jsou v plném běhu. Z celkového počtu 55 mostů je ke konci října opraveno 33 z nich. Opravy na všech ostatních mostech probíhají. Nejnověji je dokončen most v Dolní Smržovce, ve Skalici u České Lípy, v Mistrovicích přes řeku Bystrou, most přes Jindřichovický potok v Dětřichovci, přes Ploučnici před Borečkem a most v Kryštofově údolí.

 

„Rekonstrukce mostu na silnici lll/2628 ve Skalice u České Lípy, v Mistrovicích přes řeku Bystrou a mostu v Dolní Smržovce byla hrazena z mostního úvěru Libereckého kraje a celkem přišla na 13,2 mil. korun bez DPH. Oprava mostu přes Jindřichovický potok v Dětřichovci, přes Ploučnici před Borečkem a v Kryštofově údolí byla hrazena z dotace na obnovu majetku postiženého povodní z programu MMR, kde má kraj 50% finanční spoluúčast. Náklady na rekonstrukci těchto třech mostů dosáhly téměř 16,5 mil. korun bez DPH,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp.

 

Liberecký kraj má ve spolupráci s Krajskou správou silnic Libereckého kraje připraveno k realizaci celkem 55 mostů za bezmála 318 mil. Kč bez DPH.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky