Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V Krajské nemocnici Liberec otevřeli Informační centrum a dobročinný obchůdek Dobromysl

25. 07. 2014

Krajská nemocnice Liberec a.s. otevřela nový dobročinný obchůdek, v němž je možné zakoupit nebo jen prohlédnout různé dárkové předměty.

Téměř veškerý sortiment tvoří výrobky pacientů vzniknuvší během aktivit na oddělení. V policích nalezneme např. keramiku, pletené ošatky z pedigu, netradiční šperky, ozdobná přáníčka či voňavé sáčky.

„Zákazník svým nákupem přispívá na tuto rukodělnou nemocniční tvorbu a stává se tak naší dobrodincem. K dobročinnému charakteru obchůdku přispívá i skutečnost, že náš prodavač prodělal těžký úraz na motorce a obchůdek mu je pomocníkem při návratu do běžného života,“ uvedl Tomáš Hendrych ze spolku Dobromysl – Dobrovolnické centrum Krajské nemocnice Liberec, a. s., s tím, že motto obchůdku zní: „Dobro je v našich rukách“.

Příjemné prostředí pro zákazníky se podle něj snaží zajistit s pomocí našich dobrovolníků, kteří pomáhají uklízet a zdobit bezprostřední okolí.

„Vedle prodeje nabízíme též informace pro bloudící návštěvníky nemocnice a pro zájemce o dobrovolnictví v nemocnici,“ doplnil.

A kde se obchůdek nachází a kdy je otevřen? Najdete ho hned vedle vchodu do pavilonu interních oborů (budova B) v suterénu S2 a nakupovat můžete ve všední dny od 9.00 do 13.00.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588