Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Krajské vědecké knihovně se koná výstava fotografií Jaroslava Muchy - Děti a úsměvy léta

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 11. 2011 16:37

Sdílet článek

 

V Krajské vědecké knihovně, Rumjancevova ul., v Liberci, kterou zřizuje Liberecký kraj, začíná 1. prosince pod náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerové (SOS) autorská  výstava fotografií "Děti a úsměvy léta" PhDr Jaroslava Muchy.

„Výstava je pořádána k významnému životnímu jubileu pana Jaroslava Muchy. Jeho celoživotním koníčkem je volnočasová práce s dětmi. Ve svých fotografiích zachycuje dětské nálady a prožitky převážně při letních aktivitách, zejména v dětských táborech u Žraločí zátoky na Slapské přehradě pořádaných Občanským sdružením Častoboř,“ uvedla kurátorka výstavy Eva Kovářová s tím, že autor navštíví KVK v pátek 2.12. ve 14 hodin. 

Podle kurátorky Jarda Mucha působí přes 30 let jako vedoucí tábora Častoboř, tábora u Žraločí zátoky, a přes 30 let se snaží svým fotoaparátem zachytit zajímavé okamžiky táborového života - děti při odpočinku, při koupání a pádlování, při kreslení, při závodivých hrách, při nástupu.

„Je toho hodně. Na 100 fotografiích mažete v dětských tvářích vidět napětí, soustředění, velikou radost,“ zve Eva Kovářová.

Výstava fotografií je umístěna v 2. patře Krajské vědecké knihovny před Velkým sálem a je přístupná od 1. prosince do 27. prosince 2011 Po–Pá 8–19 hod., So 9–15 hod., N zavřeno.

Častoboř je dětský tábor, který provozuje nezisková organizace Občanské sdružení Častoboř (registrovaná u Ministerstva vnitra pod č. II/s-OVS/1-32231/97-R). Sdružení založili v roce 1997 dlouholetí pracovníci častobořského tábora. Devítičlenný výbor sdružení řídí nábor dětí, programovou náplň tábora a jeho personální, hospodářské, materiální a finanční zabezpečení. Pro dětskou rekreaci pronajímá na měsíc červenec a srpen u TJ Tatran Sedlčany tábor Častoboř s veškerým vybavením.

Tábor leží na břehu slapského jezera v nádherném přírodním prostředí a nese tradiční název tábor u Žraločí zátoky.

Po organizační stránce probíhá tábor ve třech turnusech, každý z nich trvá 18 dní. Každého turnusu se zúčastňuje zhruba 150 dětí ve věku 6 – 15 let. Děti jsou rozděleny dle pohlaví a věku do 12 oddílů po 10 – 15 členech. Každý oddíl má svého vedoucího, případně praktikanta.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky