Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Liberci a Chotyni se v sobotu konají dvě významné myslivecké akce, lovcům zahraje cimbálovka Dušana Kotlára

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 06. 2011 16:24

Sdílet článek

 

Pod záštitou člena Rady LK Jaroslava Podzimka, pověřeného vedením resortu životního prostředí a zemědělství, se v sobotu 11. června od  9 hodin uskuteční v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci Myslivecká konference 2011.  

V týž den se koná od 14 hodin Den otevřených dveří na chatě Hubertka, který pořádá Myslivecké sdružení Chotyně, o. s., honitba Dolní Suchá.

 „Cílem okresní Myslivecké konference je poskytnout myslivecké veřejnosti aktuální informace.Program se bude týkat myslivecké etiky, zvyků a tradic. Prostor bude dá aktuálnímu problému myslivosti, kterým jsou opatření zamezující střetům dopravních prostředků se zvěří. Myslivecká veřejnost bude podrobně informována o poznatcích o vlivu predátorů na drobnou zvěř a možných způsobech ochrany drobné zvěře před predátory,“ uvedl Jaroslav Podzimek, který se kvůli služební cestě tentokrát konference nezúčastní.

Hlavním spolupořádajícím partnerem Libereckého kraje je tentokrát Českomoravská myslivecká jednota - Okresní myslivecký spolek v Liberci. Na organizaci spolupracuje i Okresní agrární komora pro Liberec a Jablonec nad Nisou.

Program:

1. Zahájení - Josef Žďárský, předseda OMS Liberec

2. Úvodní slovo – Ing. Jaroslav Podzimek

3. Myslivecké zvyky v zrcadle historie – Ing. František Bezděk, SSL OŽP

4. Vliv predátorů na stavy drobné zvěře – Ing. František Havránek, VÚLHM

5. Vedení společného a individuálního lovu – Josef Rákosník, lesní správce LČR

6. Ochrana zvěře před motorovými vozidly – Ing. František Havránek, VÚLHM

7. Myslivost v honitbách Libereckého kraje, dotace a ochrana přírody za rok 2010

Vlastimil Nesvadba, DiS., Ing. Jan Matouš, Ing. Radka Vlčková, KÚ LK

8. Závěry a doporučení

9. Závěrečné slovo – Ing.Karel Pop, KÚ LK

Předpokládané ukončení konference je ve 13:00 hodin, občerstvení zajištěno.

 

Den otevřených dveří na chtě Hubertka v Chotyni

U příležitosti Dne otevřených dveří chaty Hubertka  a Slavnosti mysliveckého sdružení  v Chotyni o.s.,  Dolní Suchá se 11. června 2011 uskuteční mimo jiné posezení s cimbálovou muzikou Dušana Kotlára.

Bude zde ale také nachystána výstava trofejí zvěře ulovené v místní honitbě. Vystoupí rovněž břišní tanečnice, uskuteční se soutěž v hodu šipkami na terč divočáka a občerstvení je přichystáno v podobě srnčího guláše, grilovaných klobás, moravských vín a českého piva.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky