Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V Liberci se uskuteční dva závody SP sdruženářů, včetně penalty race

08. 02. 2012

 

V Liberci se ve dnech 24. – 26. února 2012 uskuteční dva závody Světového poháru v severské kombinaci. Na programu bude individuální závod (HS 134/10 km) a novinka letošní sezony – penalty race.

Tisková konference k SP se koná  v úterý 14. února 2012 od 10:30 hodin  v Pop Art Caffé (dříve Fashion Café, Zámečnická 658) v  Liberci.

„Je dobře, že soutěž nejlepších světových sdruženářů opět zamíří do České republiky. V Liberci jí nabídneme nejen moderní lyžařské areály, ale také zkušený pořadatelský tým, který se podílel na úspěšné organizaci zimní evropské mládežnické olympiády EYOWF 2011 a bude připravovat také juniorské mistrovství světa v klasických lyžařských disciplínách v Liberci v roce 2013," uvedl Radek Cikl, předseda Úseku severské kombinace Svazu lyžařů České republiky a náměstek hejtmana LK.

Na startu se objeví kompletní světová elita v čele s olympijským vítězem z Vancouveru 2010 a mistrem světa 2011 Francouzem Jasonem Lamy Chappuisem, a také držitelem olympijského zlata z roku 2010 - Američanem Billem Demongem. Nebudou chybět ani Tino Edelmann a Eric Frenzel z Německa, Alessandro Pittin z Itálie, Haavard Klementsen, Jan Schmid a Mikko Kokslien z Norska nebo nová vlna, která se již v této sezoně dokázala výrazně prosadit na nejvyšších příčkách - Norové Magnus Krog, Jörgen Grabaak, či Japonec Akito Watabe. V Liberci se rovněž představí i nejlepší čeští reprezentanti a závodníci Dukly Liberec - Miroslav Dvořák, Pavel Churavý, Tomáš Slavík a Aleš Vodseďálek.

„Kromě klasického individuálního závodu nabídneme v Liberci divákům zajímavou novinku v podobě penalty race. Závodníkům se ve skoku neměří přesná délka, ale podle vzdálenosti jsou rozdělováni do různých koridorů, které jim určí, kolik trestných koleček o délce 150 metrů navíc musejí absolvovat – buď žádné, nebo i čtyři," popsal novou disciplínu Roman Kumpošt, prezident organizačního výboru a současně předseda komise severské kombinace Mezinárodní lyžařské federace (FIS).

Česká republika se v minulých závodech Světového poháru uspěla v domácím prostředí pouze jednou - 23. ledna 2000 vyhrál Ladislav Rygl. Stříbrnou medaili získal v roce 2002 Pavel Churavý.

Skokanská část závodů se uskuteční na můstcích na Ještědu, pro běh se bude připravovat areál ve Vesci.

Tiskové konference se zúčastní: Roman Kumpošt, předseda komise severské kombinace FIS ● Petr Graclík, generální sekretář Svazu lyžařů ČR ● Michael Georgiev, místopředseda Úseku severské kombinace Svazu lyžařů ČR ● Kateřina Nyčová, výkonná ředitelka organizačního výboru ● Luděk Šablatura, trenér české reprezentace v severské kombinaci ● Miroslav Dvořák, Pavel Churavý, Tomáš Slavík, Aleš Vodseďálek, reprezentanti ČR ● Další členové realizačního týmu reprezentace ČR

Program závodů Světového poháru v Liberci

pátek 24. 2.: 11 h - Ještěd, provizorní závodní kolo (v případě nepříznivého počasí a odložení skoků v dalších dnech se závodníkům započítává),

sobota 25. 2. - "penalty race", HS 134/10 km: 10 h - Ještěd, skokanská část na můstku HS 134, 13:30 h - Vesec, běžecká část (5 x 2 km),

neděle 26. 2 - Gundersen, HS 134/10 km: 9 h - Ještěd, skokanská část na můstku HS 134, 12:15 h - Vesec, běžecká část (4 x 2,5 km).                

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588