Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V libereckém Universiu se sešlo s nadací na dvě stě pěstounských rodin

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 02. 2012 11:36
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Pěstounské rodiny si zasluhují úctu. A poděkování. A proto pro ně už podesáté Nadace SYNER připravila odpolední setkání.

.  „Tohle setkání je ojedinělé a i my máme příležitost se potkat najednou nejen s našimi klientskými rodinami, ale také kolegyněmi z okolních úřadů. Já jsem této nadaci hodně vděčná, že takové akce stále ještě pořádá,“ uvedla Jana Navrátilová ze sociálního odboru KÚ LK.   

 „Začínali jsme s pěstounskými rodinami z Liberce a okolí, hned další rok jsme ale záběr rozšířili a dlouhou dobu zveme rodiny z celého Libereckého kraje.  Naše nadace chce pomáhat a dělat radost. A myslíme si, že pěstounským rodinám, rodičům i dětem uděláme radost, když jim připravíme odpoledne s programem,“ říká za Nadaci Eva Syrovátková, k níž se řada pěstounů hlásí i při společném setkání v libereckém Universiu.

Letos se na něm podílel vedle Martina Dejdara i Michal Nesvadba a pohádka Sváťova divadélka. „Radost asi pěstounům uděláme i pracími prostředky, dětem taškou plné sladkostí a všem společně bohatým občerstvením,“ uvádí Eva Syrovátková.

Nadaci se záměr daří, protože letos se akce zúčastnilo na dvě stovky rodin, z nichž nejeden zástupce přivítal i setkání s hokejisty Bílí Tygři Liberec. Přímo na místě Eva Syrovátková debatovala s pěstouny o jejich problémech. Nejednu rodinu totiž Nadace SYNER podporuje i během roku. Stejně jako v minulých ročnících se akce zúčastňují i  zástupkyně sociálně právní ochrany dětí  jednotlivých pověřených měst Libereckého kraje. Snad ani jednou nevynechala třeba jablonecká Hana Krámská a nebo liberecká Dagmar Mádrová, ale i další

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky