Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Mníšku preventivně evakuovali devět lidí, hladina už klesá

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 07. 2011 14:20

Sdílet článek

 

Za asistence příslušníků KŘ Policie Libereckého kraje bylo dnes kolem 11 hodiny evakuováno devět lidí v Mníšku na Liberecku.

„Hladina Jeřice v 10. 30 hodin kulminovala na 160 cm, zatopila některé sklepy a nebytové prostory, proto jsme se rozhodli rodiny v časti Dolní Mníšek raději evakuovat,“ uvedla místostarostka obce Gisela Škodová s tím, že evakuovaní občané byli prozatím umístěni v restauraci na hřišti, kde jim bylo zajištěno i občerstvení.

Situace se však v průběhu cca hodiny stabilizovala a voda podle nejčerstvějších informací starosty Romana Slezáka,  klesá.

„Vloni jsme tu měli 433 cm, to bylo o hodně horší“ připomněla starostka.

Podle posledních zpráv se evakuovaní postupně vracejí domů, případně se stěhují k příbuzným

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky