Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V oldřichovském ekocentru v sobotu přivítají jaro

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 03. 2015 17:36
  • Životní prostředí

Sdílet článek

První letošní akcí pro veřejnost ve STŘEVLIKU v Oldřichově v Hájích je zcela nový ekoden Vítání jara. Je zaměřený na velikonoční zvyky našich předků a koná se už tuto sobotu 21. března od 9:30 do 15:00 hodin.

Na malé i velké návštěvníky čeká pletení pomlázek, malování kraslic, jarní osení, setkání s letošními jehňátky v kontaktní ohradě, ale i Pašijová stezka, která přiblíží Pašijový týden. Akci zpestří také na vystoupení Folklorního souboru Jizera „Pomlázka se čepejří, panímáma nevěří“ a velikonoční jarmark regionálních výrobců.

„V rámci akce Vítání jara mohou návštěvníci společně přivítat nové roční období a rozloučit se se zimou. Každý si bude moci připomenout staré zvyky a tradice a zahrát si typické jarní hry. V pestrém programu, který je určen především rodinám s dětmi, si to své najde určitě každý,“ láká k návštěvě ekocentra náměstek hejtmana LK pověřený řízením rezortu životního prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

Zájemci mají také možnost zapojit se do velikonoční výzdoby areálu ekocentra. Ti, kteří přinesou ozdobené vajíčko (z jakéhokoliv materiálu) na strom „vajíčkovník“, budou zařazeni do slosování o ceny. A bez odměny neodejde nikdo.

Více k akci i místu konání najdete na www.strevlik.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky