Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Šimonovicích mají novou školku. Otevře 1. září

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 08. 2021 14:08
  • Školství

Sdílet článek

Novou mateřskou školu se po dlouhých letech podařilo vybudovat v Šimonovicích. Provoz zahájí v první den školního roku, prohlédnout si ji však bude možné už tuto neděli v rámci dne otevřených dveří. Školka vyšla na více než 50 milionů korun.

Den otevřených dveří se koná v neděli 29. srpna od 14 do 18 hodin v Šimonovicích v ulici Malinová.

„Jsem rád, že se podařilo dokončit tuto stavbu, která má pro obec a život v ní velký význam,“ prohlásil hejtman Martin Půta. „Liberecký kraj školství dlouhodobě systematicky podporuje, jen v posledních čtyřech letech jsme do zlepšení kvality školských zařízení investovali více než 255 milionů korun,“ dodal Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Náklady na stavbu školky činily 51,4 milionu korun. Obci Šimonovice se podařilo získat od Ministerstva pro místní rozvoj ČR dotaci ve výši 35,8 milionu korun. Jedná se tak o největší investici v historii obce.

Kapacita školky je 63 dětí od dvou do šesti let. Rozděleny budou do tří oddělení. První oddělení, takzvané jesličky, pro děti od dvou do tří let, bude mít kapacitu maximálně 15 dětí. V dalších dvou odděleních bude po 24 dětech od tří do šesti let.

Ředitelkou školky bude Klára Zbrojová. Další pracovní místa zaujme přibližně 8 až 9 zaměstnanců, z toho 6 pedagogů.

Na webových stránkách obce www.simonovice.cz v záložce Obec/Mateřská škola mohou zájemci najít doplňující informace k plánovanému provozu školky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky