Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Ve Frýdlantu má vzniknout nová výjezdová základna a výcvikové středisko Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Město s krajem o tom podepíší memorandum o spolupráci

09. 09. 2020

Krajští radní včera na své schůzi odsouhlasili podobu Memoranda o spolupráci při vybudování výjezdové základny a výukového a výcvikového střediska Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje ve Frýdlantu. Město nabízí kraji část pozemku v blízkosti nemocnice, kde by nové prostory měly vzniknout. Memorandum projednají ještě krajští zastupitelé na zářijovém jednání. 

„Zajistit moderní zázemí pro Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje je pro mě naprostou prioritou. Frýdlantští záchranáři dosud pracují v pronajatých prostorech města. Ty nesplňují hygienická kritéria pro provoz a vozidla navíc musejí vyjíždět za pacienty z garáží mimo objekt, což výrazně prodlužuje výjezdové časy, i když jsou stále v limitu. Jsem proto velice rád, že město Frýdlant učinilo vstřícný krok a nabídlo kraji vhodné pozemky pro vybudování nové výjezdové základny,“ uvedl MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek pro resort zdravotnictví.   

Součástí výjezdové základny ve Frýdlantu by mělo být i výukové a výcvikové středisko, které Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje předpokládá zbudovat v rámci projektu česko-polské spolupráce.

Z nové výjezdové základny již za pacienty v krizových situacích míří zdravotníci v Rokytnici nad Jizerou. V březnu letošního roku podepsal kraj se statuárním městem Liberec memorandum o výstavbě sídla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje v ulici Kunratická. Nového sídla by se v budoucnu měli dočkat také záchranáři jablonečtí.

 

 

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419