Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve Smržovce uvidíte ojedinělou výstavu Andělé mezi námi

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 14. 08. 2015 14:12
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Klienti Domova pro seniory ve Velkých Hamrech, jako Andělé mezi námi, jsou k vidění ve smržovském zámečku. Dvaadvacet životních příběhů doplněných glamour fotografiemi klientů domova si od včerejška mohou prohlédnout návštěvníci výstavní síně ve smržovském Zámečku. Putovní výstavu s názvem "Andělé mezi námi" zde poprvé představily její autorky Inka a Markéta Urbanovi.

Výstava vznikla za podpory Libereckého kraje, který je zřizovatelem hamerského domova pro seniory. Záštitu nad celou akcí převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Na vernisáž proto přijeli návštěvníky pozdravit a popřát výstavě mnoho zdaru náměstkyně hejtmana LK pro sociální věci Lenka Kadlecová a radní LK Petr Tulpa, který stál včele resortu sociálních věcí v době zrodu celého projektu. 

 

„Jsem moc ráda, že naši výstavu zahájila Eva Pilarová, která se stala patronkou celého projektu a při vernisáži zazpívala několik svých hitů,“ řekla autorka textů výstavy Inka Urbanová, s tím, že i na přední českou zpěvačku zde čekalo milé překvapení v podobě setkání s hercem Jiřím Krytinářem a spousty přání k jejím nedávno oslaveným narozeninám. Mezi účastníky vernisáže byli i další hosté, jako je známý kreslíř a autor postavy Rudy Pivrnce Petr Urban nebo léčitel Jaroslav Doubrava.

Fotografie a texty zachycují jednotlivé obyvatelé domova, kteří sdělili všem svůj životní příběh se všemi radostmi i strastmi. Dle slov autorky textů Inky Urbanové by dnešní mladí měli pravidelně navštěvovat seniory a vyslechnout jejich příběhy aby se naučili pokoře a úctě k životu samotnému. Texty doplňují glamour fotografie, které vytvořila fotografka Markéta Urbanová. Mottem výstavy je: „Naše mysl je stále mladá, ač se může zdát, že nás zdraví omezuje v aktivním životě. Záleží i na našem okolí, zda s námi najde společnou řeč. Nezapomeňte, vy mladí, že i my jsme byly dětmi, žili aktivní věk, měli své zájmy a radovali se ze života.  I na vás stáří jednou čeká… A vězte, že roky běží rychle, ale my jsme ještě tady a nechceme jen čekat u televize na další jídlo, chceme si ještě povídat, vzpomínat, tvořit a smát se.“

Výstava potrvá do 11. září 2015.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky