Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve Vysokém nad Jizerou začíná Krakonošův divadelní podzim

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 08. 10. 2015 09:46

Sdílet článek

Tradiční přehlídka venkovských divadelních souborů Krakonošův divadelní podzim, začíná v pátek 9. října ve Vysokém nad Jizerou. Divadelníci se na festival sjedou už po čtyřicáté šesté. Hlavním hostem letošního ročníku festivalu bude herec Petr Kostka a při příležitosti konání ve Vysokém také zasedne ke svému jednání evropský výbor asociace amatérského divadla AITA/IATA. Záštitu nad festivalem převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Krakonošův divadelní podzim (KDP) potrvá do 19. října a nabídne celkem osm soutěžních představení. Jako host přijede kromě herce Petra Kostky i Divadlo matky Vackové Praha a DS Kroměříž. Těšit se mohou diváci také na přehlídku nejlepší monologů a dialogů Pohárek SČDO, koncert sboru Satori z Poniklé i noční představení.

Diváci se mohou těšit na každodenní představení v Divadle Krakonoš ve Vysokém a atraktivní každodenní vítání soutěžních souborů před divadlem, vždy v 15 hodin. V sobotu 10. října dostanou divadelníci také pomyslné klíče od brány a městských práv, a to pod dohledem Krakonoše. Každý večer po představení se také mohou zájemci sejít i přímo s herci jednotlivých divadel v restauraci U Medvěda.

Vyhodnocení festivalu je na programu 17. října ve 20 hodin v Divadle Krakonoš ve Vysokém n. J. Mimo jiné právě ve stánku Thálie a v muzeu, po celou dobu festivalu, uvidí návštěvníci výstavu k příležitosti 90 let divadelní budovy Krakonoš. Na městském úřadě bude k vidění výstava Nositelé odznaku Zlatého Tyla.  

Program festivalu najdou zájemci na webových stánkách www.kdpvysoke.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky