Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour 2013 v Jablonci n. N. rozšíří nabídku výletů pro domácí i přespolní návštěvníky

12. 03. 2013

 

Již 13. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu EUROREGION TOUR 2013 se tradičně uskuteční od 21. do 23. března 2013 v Eurocentru v Jablonci nad Nisou.

Slavnostní zahájení za účasti Hany Maierové a primátora města Petra Beitla se koná ve čtvrtek 21. března v 10 hodin před Eurocentrem. VSTUP NA VELETRH JE ZDARMA!

(Tisková konference pro novináře se uskuteční hned po slavnostním zahájení veletrhu ve čtvrtek 21. 3. od 11 hodin v Malém sále Eurocentra v Jablonci nad Nisou.)

Motto veletrhu pro letošní rok zní PROMĚNY ČASU a skloubí v sobě zejména historické a technické památky. Záštitu nad veletrhem převzal Albrecht z Valdštejna, který na veletrh se svou družinou určitě dorazí.

 „Náš největší regionální veletrh cestovního ruchu v České republice chápeme zejména jako významný příspěvek k rozvoji cestovního ruchu v našem a okolních krajích, a vlastně v celé České republice i na Slovensku. Návštěvníci získají informace o možnostech svých dovolených, ale i podněty k jednodenním či vícedenním výletům ve svém nejbližším i vzdálenějším okolí,“ vysvětlila náměstkyně hejtmana LK pro kulturu a cestovní ruch Hana Maierová.

„Jde o to, že na jednom místě lze získat informace o místech, které jsou méně známé, ale přitom jsou na dosah ruky,“ dodala.

 Podle ní v Libereckém kraji existují stále neobjevené nebo méně známé kulturní či přírodní zajímavosti.

„Vedle Českého ráje tu máme i další přírodní a kulturní památky a krásnou přírodu například na Českolipsku nebo Frýdlantsku. Třeba ve Velkém Valtínově existuje Muzeum hasičské techniky. Nebo kdy jste byli na zámku ve Frýdlantě? Krásná je procházka z hradu Lemberk kolem Zdislaviny studánky do Jablonného v Podještědí. Tam vystoupat na věž bývalého pivovaru a rozhlédnout se po kraji, nebo lze taky trasu obrátit. Mnohdy stojí za to znovu navštívit místa i méně atraktivní, skoro neznámá, i neobjevená, i ty se po letech mění a nabízejí mimořádné zážitky,“ jmenuje namátkou náměstkyně.

„Veletrh Euroregion Tour shrnuje nabídku turistických aktivit v Libereckém kraji i nabízí možnosti aktivního kulturního, sportovního i společenského vyžití rekreantů, turistů či jen náhodných návštěvníků nejen našeho regionu, ale i cestovatelů toužících najít skvělé turistické cíle svých výletu v Královéhradeckém, Ústeckém nebo Středočeském kraji, a třeba i Prešovském kraji,“ zdůraznila Hana Maierová.

 

Jablonecký Veletrh již tradičně přináší pestrou turistickou nabídku krajů, regionů, měst a obcí, cestovních a dopravních kanceláří, lázní a wellness, památek, center volnočasových aktivit a dalších subjektů z oblasti cestovního ruchu. Z vystavovatelů jmenujme např. Královehradecký kraj, Centrálu cestovního ruchu Východní Moravy, památník Lidice, Zlatý pruh Polabí či německý region Neisseland nebo slovenský Prešovský samosprávný kraj.

 

„Těšit se můžete i na odborný doprovodný program, který bude v roce 2013 zaměřen na využití památek v cestovním ruchu, zážitkovou turistiku a technické památky. Víte, kde najdete technotrasu a co to vůbec je? Jak se stavěl Ještěd? Co je 13. komnata? Či co si představit pod pojmem Francouzský rok kultury? Přijďte na veletrh a dozvíte se více,“ zve vedoucí oddělení cestovního ruchu KÚ LK Eva Hornová.

 

Návštěvníky čeká bohatý kulturní program, odborné přednášky, ochutnávky, řemeslníci a prodejci regionálních produktů, zábava pro děti i dospělé, filmový festival, výstava papírových modelů z jediného muzea papírových modelů v Polici nad Metují, historických kostýmů a fotografií.

 

Lákadlem bude jistě koncert skupin Mňága&Žďorp a Vypsaná Fixa v rámci turné Tugedrtůr 2013, který se uskuteční v sobotu 23. 3. 2013 v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. V rámci veletrhu soutěžíme i volné vstupenky na tento koncert, stačí, když na adresu eva.hornova@kraj-lbc.cz (nejlépe přes ÚSCHOVNU) zašlete černobílé či barevné fotografie hradních zřícenin, hradů a zámků (může být jak exteriér, tak interiér) v tiskové kvalitě. A právě autoři 5 nejlepších fotografií získají VOLNOU VSTUPENKU na zmíněný koncert a jejich fotografie budou v rámci veletrhu vystaveny. Uzávěrka příjmu fotografií je v neděli 17. 3. 2013. Otevírací doba veletrhu je:

Ø Čtvrtek: 10:00 – 18:00

Ø Pátek:10:00 – 18:00

Ø Sobota: 9:00 – 12:00

 

Kompletní informace o veletrhu najdete na webových stránkách veletrhu www.euroregiontour.cz.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588