Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh Euroregion Tour na téma sklo, bižuterie a pivo začíná v Jablonci n. Nisou 22. března, večer bude i Žlutý pes

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 03. 2012 13:17

Sdílet článek

 

V areálu Eurocentra v Jablonci nad Nisou se od čtvrtka 22. do soboty 24. března uskuteční jedna z nejvýznamnějších regionálních akcí roku – veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour 2012. 

Mottem veletrhu, který společně připravily Liberecký kraj, Eurocentrum, OHK Jablonec nad Nisou, statutární města Jablonec nad Nisou a Liberec je „Křehká krása, vybroušená chuť“. Představitelé všech pořadatelů zahájí veletrh 22. března v 9.30 hodin, tisková konference následuje v 10.15 hod. v Klubu na Rampě.

„Jak podtitul napovídá, kromě turistických nabídek, možností trávení dovolené, výletů a volnočasových aktivit bude prezentace zaměřena na jedinečná specifika Libereckého kraje – sklo, bižuterii a pivo. Chceme tím také ukázat, jak skvěle lze propojit sklářské a bižuterní řemeslo s výrobou piva,“ zve náměstkyně hejtmana LK pro kulturu a cestovní ruch Lidie Vajnerová (SOS) s tím, že zahraničním partnerským regionem veletrhu je německá Horní Lužice, představí se ale i příhraniční města Žitava a Budyšín.

Každý návštěvník podle ní obdrží u vstupu mapu veletrhu a tašku s logem veletrhu na propagační materiály, které si bude chtít z veletrhu odnést. Návštěvníci se mohou těšit na padesátku vystavovatelů z České republiky, Slovenska, Německa a Polska, řemeslníky, regionální výrobce, bohatý doprovodný program, prezentace, workshopy, výstavy fotografií, besedy a cestopisné filmy. Například město Liberec se chce na veletrhu prezentovat jako Evropské město sportu.Svou prezentaci bude mít třeba Prešovský kraj, který je partnerem Libereckého kraje. Nabídku turistického vyžití představí i Královéhradecký nebo Plzeňský kraj.

Výstavu se také zásluhou hospodářské komory zúčastní více než padesát řemeslníků a regionálních výrobců z Česka a Polska.

"Hodláme z veletrhu Euroregion Tour postupně vytvořit veletrh nadregionálního významu,“ zdůraznila Lidie Vajnerová s tím, že vloni veletrh navštívilo 3420 lidí.

Vstup je i letos zdarma.

Více informací naleznete na www.eurocentrumjablonec.cz, www.liberecky-kraj.cz, www.euroregiontour.cz.

 

Otevírací doba a program:

22.3.    čtvrtek             9,30-18,00 hod

23.3.    pátek               9,00-18,00 hod

24.3.    sobota             9,00 -12,00 hod

Doprovodný program Euroregion tour 2012 a další akce viz přílohy

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky