Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veřejné projednání Zásad územního rozvoje Libereckého kraje na KÚ LK přineslo i překvapení

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 09. 2011 16:56

Sdílet článek

 

Veřejné projednání Zásad územního rozvoje Libereckého kraje, které se uskutečnilo dne 12. 9. 2011 v multimediálním sále krajského úřadu, je součástí řízení o Zásadách územního rozvoje podle § 39 stavebního zákona v platném znění.

Oznámení veřejného projednání bylo oznámeno veřejnou vyhláškou a informace byla dále šířena i prostřednictvím regionálního tisku a dalších médií.

„Samotný dokument, který je historický prvním v historii Libereckého kraje podle nového stavebního zákona byl vystaven na webových stránkách Libereckého kraje, byl vystaven a k dispozici k nahlédnutí v přízemí budovy krajského úřadu a na obcích s rozšířenou působností, dále se konaly informační dny na obcích s rozšířenou působností, kde poskytovali zaměstnanci krajského úřadu informace o tomto dokumentu a odpovídali na četné dotazy veřejnosti. Rovněž se konaly na žádost některých zastupitelstev informační semináře v konkrétních městech,,“ zdůraznil náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.Vít Příkaský, který jednání zahájil.

Program dnešního veřejného projednání včetně jednacího řádu, byl předem k dispozici rovněž na webových stránkách Libereckého kraje.

Veřejné projednání mělo podle něj dobrý průběh, byla prezentována odborná problematika nejdůležitějších řešení, v první dopolední části projednání měli přítomní možnost se dotázat vždy po každém odborném bloku informací.

V odpolední části měla veřejnost možnost přednést věcné shrnutí svých písemně podaných připomínek a k nim se pak vyjadřovaly přímo dotčené orgány státní správy, jako například Ministerstvo dopravy, Ministerstvo životního prostředí atd.

Z řad veřejnosti byl o aktivní účast skutečný zájem a z vyjádření zástupců dotčených orgánů vyplynuly i některé nové informace o projednávaných řešeních.

Zajímavé a možná i překvapivé bylo například sdělení zástupce Ministerstva životního prostředí, že nové vedení MŽP dále nesleduje a nepodporuje tzv. „superseverní variantu“ S5, o kterou toto ministerstvo původně požadovalo doplnit návrh ZÚR LK.

Liberecký kraj bude s touto informací pracovat a bude ve věci jednat s dotčenými ministerstvy,“ potvrdil náměstek..

Veškeré námitky a připomínky, které Liberecký krajský úřad obdržel do termínu veřejného projednání a v průběhu něho, budou následně vyhodnoceny a návrh na vydání ZÚR s jejich odůvodněním předložen zastupitelstvu Libereckého kraje.

Pořizovatelé mají stavebním zákonem, stanovený termín pro vydání Zásad územního rozvoje kraje nejpozději v prosinci 2011.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky