Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vestibul úřadu ozdobí v únoru kresby Zuzany Kadlecové

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 28. 01. 2016 12:21

Sdílet článek

Kresby a obrazy liberecké rodačky Zuzany Kadlecové budou celý únor obdivovat lidé ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Nová výstava patří právě její tvorbě. Slavnostní vernisáží začne v pondělí 1. února v 16:00 hodin.

Zuzana Kadlecová je absolventka čtyřletého studia humanitního zaměření na gymnáziu v Liberci, dále prošla studiem na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. První tři roky strávené v ateliéru filmové a televizní grafiky u odborného asistenta Miloslava Jágra jen potvrdily, že těžiště jejího zájmu se nachází v oblasti malby. Následoval proto přestup do ateliéru užité malby profesora Quido Fojtíka, kde pod vedením docenta Františka Krčmáře absolvovala v roce 1987.

Působila jako externí vyučující výtvarných disciplín na SUPŠ v Turnově, dále jako výtvarný pedagog na SUPŠ bižuterní v Jablonci nad Nisou. V roce 1993 začala působit na nově vzniklé katedře textilního a oděvního návrhářství Technické univerzity v Liberci, kde se do roku 1998 podílela jako externistka na výuce posluchačů bakalářského studia v oblasti malby a teorie barev.

Autorka je členem UVU ČR a její díla jsou zastoupena v soukromých sbírkách v ČR i v zahraničí.

Výstava kreseb a obrazů Zuzany Kadlecové bude ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje přístupná od 1. do 26. února, denně od 8:00 do 17:00 hodin, v pondělí a ve středu až do 18:00 hodin. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky