Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vestibul úřadu zaplnily radiopřijímače, magnetofony a gramofony

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 31. 07. 2015 14:46

Sdílet článek

Gramofony, radiopřijímače a magnetofony zaplnily výstavní prostor ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Po celý srpen zde návštěvníci uvidí sběratelské kousky HIFI klubu Liberec. Výstava se koná pod záštitou Víta Příkaského, člena rady kraje pověřeného vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova. Vernisáž se uskuteční v pondělí 3. srpna v 16:00 hodin.

Návštěvníci na výstavě uvidí průřez historií výroby společnosti TESLA za období 1945 až 1990 s důrazem na TESLU Liberec, která byla nositelem výroby přenosných, tranzistorových a bateriových magnetofonů v Československu.

HIFI klub Liberec je občanské sdružení, které bylo založeno již v roce 1973. Od samého začátku své činnosti se zaměřuje na propagování zvukové a obrazové techniky na nejvyšší úrovni. Klubem prošly stovky členů, kteří pak v praxi mohli použít získané informace.

V minulosti byl klub nejen zdrojem poznání ale i praktických činností. Vyráběl různé zvukařské aparatury, které pak sloužily pro ozvučování, především sportovních akcí (světové poháry v lyžování, Jizerská padesátka, Sokolské slety a další).

Dnes je garantem ozvučování všech utkání fotbalistů Slovanu Liberec, včetně pořizování video záznamů. Vedle této činnosti každoročně ozvučuje velký dětský házenkářský turnaj v Liberci či plochodrážní závody a další akce. HIFI klub Liberec je jedním z posledních svého druhu v České republice.

Výstava bude přístupná do 29. srpna ve všední dny od 8:00 do 17:00 hodin, v pondělí a ve středu do 18:00 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky