Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vítězem soutěže dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policistů se stal pprap. Milan Piskač

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 04. 2012 12:52
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

V rámci Týdne bezpečnosti v Libereckém kraji, který zahájil 31. března náměstek hejtmana LK Martin Sepp (ČSSD) na DDH v Liberci, pokračoval ve čtvrtek 5. dubna 2012 6. ročníkem soutěže dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policistů.

První místo ve velké konkurenci obsadil pprap. Milan Piskač (KŘP Libereckého kraje, OSDP) před prap. Václavem Langrem (Dopravní inspektorát Česká Lípa) a pprap. Alešem Maturou (Dopravní inspektorát Semily). Vyhodnocení soutěže a předání cen se uskutečnilo odpoledne v budově Krajského ředitelství Policie Libereckého kraje za přítomnosti plk. Milana Franka, ředitele KŘP Libereckého kraje.

První dva policisté budou reprezentovat Liberecký kraj na celorepublikové soutěži dopravních policistů v řízení provozu na pozemních komunikacích pokyny policisty, které se uskuteční v září 2012 v Ostravě.          

Za každý dopravní inspektorát Libereckého kraje (Liberec, Semily, Česká Lípa a Jablonec nad Nisou) soutěžili dva dopravní policisté a soutěže se dále zúčastnili dva dopravní policisté krajského družstva silničního dozoru Liberec.

Soutěž byla odstartována v sídle Krajského ředitelství Policie Libereckého kraje, kde soutěžící policisté absolvovali zkušební test z pravidel provozu na pozemních komunikacích pro skupinu C, kdy letos poprvé v případě dosažení stejného bodového hodnocení testu rozhodovala o pořadí rychlost vypracování testu. Poté se soutěžící přesunuli na křižovatku ulic Švermova – Žitavská (u viaduktu), kde byly vypnuty semafory a jednotliví soutěžící řídili provoz na pozemních komunikacích pokyny policisty vždy po dobu 5 minut. Soutěžící policisty hodnotila osmičlenná odborná komise sestavená ze zástupců Policie ČR a pracovníků Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy.    

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky