Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vítězem Vesnice roku 2008 v Libereckém kraji je Poniklá

Mgr. Matoušová Barbora

  • 25. 08. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6873|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Poniklá ze západní části Podkrkonoší se může pyšnit oceněním Vítěz krajského kola soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova pro rok 2008. „Z ocenění mám velkou radost, ale hlavní podíl na vítězství mají naše venkovské spolky a potom také moji předchůdci, kteří se o Poniklou výborně starali,“ řekla starostka obce Miloslava Kavánová. Nejvyšší ocenění, které může obec na krajské úrovni získat, bylo Poniklé slavnostně uděleno v pátek 22. srpna za přítomnosti hejtmana kraje Petra Skokana náměstkem hejtmana zodpovědným za rozvoj venkova Radimem Zikou a 1.místopředsedou vlády Jiřím Čunkem.

 

„Na vítězi krajského kola Vesnice roku je sympatické, že žije opravdu pospolným životem. Do údržby veřejného prostranství, památek a hřišť totiž zapojuje své občánky od nejútlejšího věku. Ti se navíc mohou již od dětství seznamovat s ekologickým způsobem hospodaření na Krakonošově ranči. Poniklá na sobě prostřednictvím svých obyvatel pracuje,“ pochválil vesnici Radim Zika a dodal: „ Liberecký kraj se snaží dlouhodobě venkov podporovat. Jen v roce 2008 jsme do oblasti rozvoje venkova uvolnili téměř 200 milionů korun.“

 

Udělovala se i další ocenění, a to z rukou náměstků hejtmana Antonína Schäfera a Petra Doležala a členů rady kraje Víta Příkaského a Vladimíra Richtera. Modrou stuhu za společenský život získaly Všelibice, zelenou stuhu za péči o zeleň a životní prostředí Svijanský Újezd, bílá stuha za činnost mládeže putovala do Pertoltic a oranžovou stuhu za spolupráci obce a zemědělského subjektu si odvezli do Karlovic. Chotyně se pak může pyšnit oceněním za rozvoj venkova a Nová Ves (okr. Liberec) obdržela ocenění Skokan roku.

 

Krajská hodnotitelská komise udělila ocenění také dalším obcím, které se soutěže Vesnice roku 2008 zúčastnily:

Diplom za vzorné vedení obecní knihovny - Studenec

Diplom za vzorné vedení kronik - Rakousy

Ocenění za podporu sportovních aktivit - Mírová pod Kozákovem a Svijany

Ocenění za podporu podnikatelských aktivit - Bělá

Ocenění za podporu vzdělanosti v obci – Kobyly

Ocenění za rozvoj občanské vybavenosti – Kravaře

Ocenění za péči o krajinu – Zahrádky

Ocenění za ekologickou výchovu dětí – Stružnice

Ocenění za péči o seniory – Modřišice a Horní Police

Ocenění za podporu spolkové činnosti – Žďárek

Zvláštní osobní ocenění za zpracování historie obce Pertoltice – Marie Srpová

 

Na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže byla pokřtěna publikace k letošnímu ročníku soutěže na území Libereckého kraje. Brožura představuje všech devatenáct obcí, které se v kraji přihlásily do čtrnáctého ročníku této celostátní soutěže. „Věřím, že publikace bude nejen dobrým průvodcem po oceněných obcích, ale také tipem na výlety po Libereckém kraji,“ uvedl Radim Zika. Zájemcům je tato brožura k dispozici na krajském úřadu u Evy Benešové, tel. 485 226 580.  

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky