Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vybrané školy v regionu zvýší svoji ochranu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 05. 2019 00:00
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Liberecký kraj podal žádost o projekt do dotačního programu ministerstva vnitra pro zvýšení ochrany veřejných prostranství a objektů veřejné správy, škol a školských zařízení jako tzv. měkkých cílů pro rok 2019. Celkem 960.000 korun použijí na zabezpečení Střední hospodářská a lesnická škola ve Frýdlantu, Střední zdravotnická škola Turnov, Vyšší odborná škola mezinárodního obchodu a Obchodní akademie v Jablonci nad Nisou, Střední uměleckoprůmyslová škola sklářskou, Železný Brod a Dětský domov Frýdlant.

„Jsem rád, že projekt zvýší nejen povědomí o smyslu ochrany škol a školských zařízení, ale pomůže také zvýšit ochranu u vytipovaných středních škol a zařízení v celém kraji. Kromě zabezpečení objektů budou proškoleni také zaměstnanci škol, aby co nejvhodněji zareagovali v krizových situacích a snížili tak rizika do té doby, než se v případě mimořádné události dostanou do škol složky záchranného systému,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Na podzim 2019 chystá kraj vzdělávací seminář určený pro další školy a školská zařízení všech zřizovatelů v kraji, který seznámí zájemce se základními pojmy, pravidly a důležitostí ochrany měkkých cílů a připraví školy na řešení problematiky v příštích obdobích.

Během projektu budou spolupracovat na aktivitách vedoucích ke zvýšení ochrany a zabezpečení škol a školských zařízení například krajská ředitelství Policie ČR a složky Integrovaného záchranného systému. „Rádi bychom na projekt navázali i v příštích letech. Naším cílem je zvýšit úroveň zabezpečení i na dalších školách v kraji,“ uzavřel náměstek Tulpa.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky