Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyhlášení veřejné soutěže Stavba roku Libereckého kraje 2007

Bc. Fulková Andrea

  • 28. 03. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6292|autor:Bc. Fulková Andrea|email:andrea.fulkova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 332|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj, pod záštitou hejtmana Libereckého kraje, za podpory partnerských organizací vyhlašuje čtvrtý ročník veřejné soutěže Stavba roku Libereckého kraje.

 

Soutěž je rozdělena do čtyř samostatných kategorií. V první kategorii budou hodnoceny Stavby pozemního stavitelství, v druhé se budou prezentovat Stavby inženýrské, třetí kategorií jsou již zmíněné Brownfields a poslední hodnocenou oblastí jsou Historické stavby.

 

Termín podání přihlášek je stanoven do 2. června 2008 včetně. Výsledky soutěže budou vyhlášeny v rámci Krajských dnů LK.

Bližší podmínky účasti v soutěži, přihlášku a další náležitosti naleznete na internetových stránkách Libereckého kraje www.kraj-lbc.cz. Se svými případnými dotazy se taktéž můžete obracet na tajemníka soutěže Bc. Fulkovou Andreu, tel.: 485 226 332.

 

„Díky vysokému počtu lokalit brownfields v našem kraji jsme se rozhodli zařadit kategorii Brownfields do letošního ročníku soutěže. Dáme tak prostor ke zviditelnění toho, jak i z „dožilé“ a funkčně nevyhovující stavby může znovu být plnohodnotně využívaný komplex. Často je problém řešení brownfields zejména otázkou finanční. Investoři volí spíše než rekonstrukci objektu stavbu tzv. na zelené louce, říká RNDr. Vít Příkaský, předseda poroty soutěže a současně člen rady kraje pověřený vedením rezortu hospodářského a regionálního rozvoje.

 

Novinkou letošního ročníku je rovněž zapojení široké veřejnosti do hodnocení přihlášených staveb. „Ano, jedná se o Cenu sympatie, kdy občané budou mít možnost hlasovat a zvolit si tak svoji Stavbu roku 2007 Libereckého kraje“, dodává Příkaský. O možnosti a způsobu hlasování bude veřejnost včas informována.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky