Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výjezdovou základnu zdravotnické záchranné služby na libereckém letišti čeká modernizace

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 12. 2020 10:51
  • Magazín
  • Majetek a investice
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Liberecký kraj vybral zhotovitele rekonstrukce a přístavby výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje se sídlem na libereckém letišti. Práce neomezí nepřetržitý provoz letecké záchranné služby ani pozemní posádky výjezdové skupiny. Předpokládaná hodnota zakázky činí 24.419.998 korun bez DPH. Stavební práce začnou v dubnu příštího roku. Nové prostory by mohly vzniknout během července či srpna roku 2022.

„Vynaložit finanční prostředky na rekonstrukci výjezdové základny na letišti v Liberci považuji za zásadní. Kraj by měl usilovat o kvalitní zázemí pro záchranáře, kteří nasazují dennodenně ve vypjatých situacích své životy za záchranu životů jiných. Stav prostorů si tam navíc již dlouhodobě žádá nápravu. Příprava projektu probíhá od začátku roku 2018,“ vysvětlil hejtman Martin Půta.

Na stavební práce vybrala rada kraje firmu, která vybuduje novou přístavbu ve tvaru „L“. Na místě pro tuto přístavbu se nyní nachází areálové a objektové rozvody inženýrských sítí. Ty budou zrušeny a přeloženy mimo objekt. Napojení na dopravní a technickou infrastrukturu zůstane.

Přístavba bude z cihelného zdiva, stropní konstrukce z železobetonových předpjatých panelů. Obvodové stěny se zateplí a opatří silikonovou omítkou, plastová okna se zasklí izolačním trojsklem. V prostoru garáže budou umístěna sekční garážová vrata. Splaškové vody z přístavby i ze stávajícího objektu se svedou do nově budované čističky, odpadní vody z garáží přes odlučovač ropných látek do kanalizace.

V přístavbě vzniknou čtyři pokoje pro personál, WC a sprcha, sklady, šatny a také garáž pro dvě sanitky pozemní záchranné služby. Při zateplení stávajícího objektu dojde k výměně okenních a dveřních výplní za nové plastové s izolačními trojskly a výměně střešní krytiny. Při jižní straně stávajícího objektu bude provedena nová zpevněná plocha v rozsahu 278 m2 s asfaltovým povrchem.

„Stanovili jsme si podmínku, aby rekonstrukce objektu i stavba přístavby probíhala za plného provozu. Letecká záchranná služba bude i nadále fungovat 365 dní v roce, a to v letním období od 7 do 21 hodin, v zimním období od 7 do 17 hodin. Stavební práce musí být koordinovány tak, aby neomezily provoz výjezdových skupin,“ dodal Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky