Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyšlo premiérové číslo Lomnických turistických novin i s mapou regionu. Navštívil město generál Laudon?

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 06. 2014 18:11

Sdílet článek

V posledním květnovém týdnu vyšlo první premiérové číslo Lomnických letních turistických novin 2014.
Jejich čtenáři, tedy obyvatelé Lomnice nad Popelkou a přilehlého regionu, ale i jeho návštěvníci a všichni, kteří se zajímají o dění ve městě a okolí, na 16 stranách novin naleznou aktuální informace o novinkách letošní turistické sezony. Nechybějí pozvánky k návštěvě atraktivních turistických cílů, kalendář vybraných akcí ve městě i Mikroregionu Tábor, tipy na výlety, pohádková křížovka pro děti a další informace a také na dvoulistu  mapu Lomnice n P. a jejího okolí.

Návštěvníky  regionu jistě zaujmou informace o  sošce Táborského Ježíška v lomnickém muzeu, zajímavé turistické cíle jako Šlechtův Hrubý dům, pomník Mistra Jana Husa, Tylovo divadlo, lyžařský areál v Popelkách sportovní hala, rekonstruované městské koupaliště a řada dalších v okolí města jako jsou Tábor, Obora,  zřícenina hradu Bradlec  další.

„Pravě dokončujeme opravu koupaliště, slavnostní otevření se skuteční už brzy v červnu,“ řekl  starosta a krajský radní Vladimír Mastník s tím,  že Lomnické letní turistické noviny vydalo Město Lomnice nad Popelkou, redakční radu točili pracovníci  Kulturního a informačního střediska Města Lomnice nad Popelkou a Střední školy Lomnice nad Popelkou.

Ochutnávka:  „Víte, že ve dnech 7. a 8. května 1776 pobýval na lomnickém zámku pozdější císař Josef II. a bratrem arcivévodou Maxmiliánem a proslulým generálem Laudonem? Nevíte, že? A takových Zajímavostí se čtenáři z Lomnických turistických novin dozvědí pěknou řádku.

Noviny podle něj vyšly v nákladu 10 tisíc kusů ve formátu A4+, jsou plnobarevné a tištěné na křídovém papíru a jsou zdarma.
Noviny jsou k dostání jsou v Informačním středisku na Husově náměstí. Postupně budou dodány do obcí Mikroregionu Tábor, muzeí, informačních středisek regionu a Českého ráje, na památkové objekty a na další turistické cíle nebo významné kulturní a sportovní akce.  

Například již za týden, v sobotu 7. června, v první den známé Táborské pouti, se veřejnosti na hoře Tábor po sezonní přestávce opět otevře sezonní Informační středisko Mikroregionu Tábor, jehož provozovatelem bude Kulturní a informační středisko Města Lomnice nad Popelkou.  

 A v neděli 8.6.2014 se můžete těšit i na tradiční poutní mši v kostele Proměnění Páně na Táboře, která začíná v 8,30 a v 10 hodin

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky