Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava ButterFly Silvy Lintimerové láká na kraj milovníky fotografií géniů

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 01. 2015 15:09

Sdílet článek

Busta Fidli, Jára Cimrman, Blanka, Tři ve při a Citronáda, to je pět nových fotografických snímků, které se premiérově objevily na vernisáži výstavy ButterFly liberecké fotografky Silvie Lintimerové, která včera začala v galerii Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci.

Tento přírůstek (k vidění je dalších třicet fotografií - např. Frankenstein, Sněhulák, Mořská panna, Einstein Střihoruký Edward, Alchymista, Kristus, Rumcajs a Manka a další) zaplněná hala krajského vestibulu a kapela  Rammstein Member´s Club – Liberec.

„Buďme tím, čím chceme,“ říká motto výstavy a vystihuje tak přesně ducha expozice.

„Na fotografiích jsou to většinou zajímavé světové osobnosti v podání mých kamarádů a známých, kteří na sebe vzali podobu skutečných géniů,“ vysvětlila Silva s úsměvem.

Výstavu nazvanou ButteFly aneb Kdokoli může vypadat, jako cokoli otevřela statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová, která připomněla, že jde o 77 výstavu v pětileté historii krajské galerie.

„Mnohé výstavní galerie by nám mohly závidět, jak pestrý je náš výstavní plán, jak rozmanití a výborní umělci tu vystavují na zdarma poskytnuté ploše,“ řekla mimo jiné náměstkyně s tím, že stejně tak je vstup na výstavu volný pro návštěvníky úřadu denně do 17 hodin.

Poté hovořil o svých zkušenostech z modelingu jeden z modelů hejtman Martin Půta, který přidal ke svému Alchymistovi právě zmíněnou bustu (nastříkané sako si mohou příchozí prohlédnout u vstupu do expozice).

„Silva je perfektně na fotografování připravená, předem vidí výsledný snímek, příliš neimprovizuje. Krásně jsem se bavil, i když fotografování v ateliéru nemám moc rád,“ prozradil hejtman.

Vystoupení kapely Rammstein Member´s Club - Liberec -    zřejmě nejlepší  revival německé rockové skupiny Rammstein, přivedlo stovku návštěvníků do varu, takže se s chlebem namazaným škvarky a posypaném cibulí, pivem Konrad a Bizon a moravským vínkem bavili až do pozdního večera.

Výstava ButterFly již slavila velké úspěchy v Liberci a v České Lípě. V Liberci potrvá do 31. ledna 2015.

Viz také - http://www.libereckadrbna.cz/rozhovory/butterfly-prileta-zpet-do-liberce-prinasi-nove-fotografie.html

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky