Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Významné osobnosti promluví na konferenci v Libereckém kraji o podpoře odborného vzdělávání pro 21. století

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 02. 2012 12:04

Sdílet článek

  

Na stole je dlouho opomíjená zásadní celospolečenská otázka – Kdo bude v budoucnu vytvářet hmotné hodnoty naší země?Resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje proto pořádá odbornou konferenci s podtitulem Průmysl a vzdělávání aneb podpora odborného vzdělávání pro 21. století. Jejím cílem je přispět k definování směrů vzdělávání na všech jeho úrovních, zejména však vzdělávání středním. Konference poskytne prostor pro konstruktivní dialog, výměnu názorů a kreativní hledání odpovědí na otázky vyvstávající kolem dané problematiky. S nabídkou vystoupit se svými příspěvky na této konferenci byla oslovena řada osobností ekonomického, hospodářského i pedagogického života. Mezi oslovenými, kteří předběžně svůj zájem potvrdili, byl i Prof. Valtr Komárek, který se bohužel tento týden omluvil, neboť ze zdravotních důvodů musel změnit svůj program a odřekl účast nejen na konferenci v Libereckém kraji, ale i v Bratislavě. Druhým, který se omluvil, je bývalý viceguvernér České národní banky, RNDr. Luděk Niedermayer, který bude v době konání konference v zahraničí.

 

I přes toto oslabení nabídne konference možnost vyslechnout si názory a zkušenosti a položit své otázky neméně významným osobnostem. Prezident Hospodářské komory České republiky pan Petr Kužel, bude hovořit o potřebách podnikatelů v oblasti řemeslných a dělnických profesí. Ing. Jiří Rosenfeld, předseda představenstva Slováckých strojíren a.s. z Uherského Hradiště jistě v rámci svého vystoupení pohovoří i o nutnosti spolupráce průmyslových podniků se vzdělávacími institucemi, tak jak to dělají v jejich firmě. Dalším vystupujícím bude Ing. Vladimír Zákoucký, personální ředitel jedné z nejvýznamnějších strojírenských firem Libereckého kraje, a to TRW Automotive Czech s.r.o., který nahlédne na situaci v oblasti lidských zdrojů konkrétně v Libereckém kraji. Z poněkud jiného soudku bude pak vystoupení Mgr. Jiřího Haldy, který se na problematiku vzdělávání podívá z pohledu vývojové psychologie.

 

Stále otevřenou zůstává účast Prof. Jana Švejnara, předsedy Ekonomické rady Asociace krajů České republiky, který se snaží ve svém nabitém časovém programu nalézt prostor a podělit se o své názory na konferenci, která se v našem kraji uskuteční 22. 2. 2012.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky