Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Z hejtmanského plesu putuje téměř 180 tisíc Kč na dobročinné účely

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 02. 2012 18:03

Sdílet článek

 

Více než 177 tisíc Kč na charitu vynesl již 8. hejtmanský ples Libereckého kraje, který se v pátek uskutečnil v Kulturním domě v Liberci. Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) ještě v průběhu plesu předal šeky na částku 88 900 Kč řediteli Základní školy a Mateřské školy pro sluchově postižené (ul. E. Krásnohorské) v Liberci Miloslavu Janečkovi a poté ředitelce Hospicové péče sv. Zdislavy Taťáně Janouškové.

„Stejně jako v předchozích sedmi ročnících jsme celý  výtěžek věnovali na dobročinné účely organizacím, které zřizuje Liberecký kraj nebo se kterými úzce spolupracuje,“ zdůraznil hejtman s tím,že v historii hejtmanských plesů se už vybraná částka na dobrou věc blíží miliónu korun.

„Symbolicky i finančně jsme tak všichni společně přispěli dětem, seniorům a nemocným, tedy těm, kteří naši pomoc potřebují ze všech nejvíce. Za to všem děkuji,“doplnil.

Na 8. hejtmanském plesu hejtmana jeho statutární náměstkyně Lidie Vajnerová (SOS),  náměstci Martin Sepp a Vít Příkaský a radní Zdeněk Bursa, Jaroslav Podzimek, Pavel Petráček a Pavel Novák (všichni ČSSD) přivítali mimo jiné vzácné hosty - primátorku Liberce Martinu Rosenbergovovou,Tuty Dityawati, první tajemnici protokolu velvyslanectví Indonéské republiky v ČR,  Roberta Ho, ředitele Taipeiské hospodářské a kulturní kanceláře, Alexandra Budajeva, konzula Ruské federace, Jana Lindušku, viceprezidenta česko-makedonské obchodní komory, Heinze Eggerta, spoluzakladatele Euroregionu Nisa a bývalého ministra vnitra Svodného státu Sasko, poslance, zástupce obcí a měst LK a další  osobnosti regionu.

Za zábavou do Liberce ale přijeli lidé ze všech koutů kraje - z Jablonce n..N., Desné či Smržovky, ze Semil i ze Studence, a také z České Lípy,. Cvikova nebo Nového Boru. Při losování vstupenek vyhrál první cenu - skútr, Štefan Soudil ze Smržovky, cenu hejtmana – zájezd pro dvě osoby do Itálie a další dárky pak Evžen a Mirka Dusilovi z Jablonce n. N.

K tanci a poslechu skvěle hrál až do sobotního rána orchestr Bohemia Universal Band a jako sólisté večera vystoupili a velký potlesk sklidili Bohuš Matuš a Monika Absolonová.Diváky také zaujala módní přehlídka bižuterie Svazu výrobců skla a bižuterie.

Celým večerem provázeli  Michaela Ochotská a Václav Tittelbach, kteří společně se zpěváky vnesli do příjemné zábavy pohodu a nechali se s hosty fotografovat a rozdávali jim autogramy.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky