Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žáci 9. ročníků mají za sebou testy CERMAT

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 02. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6077|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT) připravilo pro školní rok 2007/2008 projekt Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií 2008. Projekt navazuje na realizované projekty v letech 2004 – 2007 v rámci systémového projektu KVALITA I, financovaného prostřednictvím Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů z Evropského sociálního fondu.

CERMAT připravil testy pro hodnocení dovedností v českém jazyce, matematických dovedností a studijních dovedností. Součástí testování bylo i vyplnění žákovského dotazníku.

„Testování se uskutečnilo současně v Libereckém kraji i v dalších krajích ČR (kromě Prahy) v úterý 29. ledna 2008 podle jednotného testovacího schématu. Rozsah v rámci tohoto testování vycházel ze stávajících platných učebních dokumentů,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství Petr Doležal.

„Účast všech základních škol a víceletých gymnázií byla dobrovolná, testování i zpracování výsledků je zdarma,“ zdůraznil.

Projektu se mohli zúčastnit i žáci se speciálními vzdělávacími potřebami, kteří jsou integrováni ve školách běžného typu nebo navštěvují speciální školy. Projekt nebyl určen pro žáky s mentálním postižením, kteří se vzdělávají ve třídách nebo školách s upraveným vzdělávacím programem.

„Do projektu se v Libereckém kraji přihlásilo 122 základních škol a víceletých gymnázií a do testování se tak zapojilo více než 4500 žáků,“ prozradil náměstek hejtmana.

Pro žáky, kteří se projektu zúčastnili, bude zpracováno individuální osvědčení o dosažených výsledcích. Ty obsahují vedle výsledků v jednotlivých testech také srovnání s ostatními testovanými v rámci školy, příslušného kraje a celé České republiky. Výsledky po vyhodnocení bude CERMAT zasílat do škol 7. dubna 2008.

„O projektu byli rovněž informováni ředitelé středních škol v kraji, kteří mohou zohlednit výsledky testování žáků v přijímacím řízení na střední školy,“ připomněl Petr Doležal.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky